Preksinoć nešto pre ponoći u strogom centru Inđije napadnut je gradonačelnik Goran Ješić koji se sa suprugom Ružicom vraćao iz pozorišta. Kabinet predsednika saopštio je da je osoba koju je policija identifikovala kao Nikolu Radanovića zvanog Pigel (30) iz Inđije nasrnula na Gorana Ješića i njegovu suprugu.

Preksinoć nešto pre ponoći u strogom centru Inđije napadnut je gradonačelnik Goran Ješić koji se sa suprugom Ružicom vraćao iz pozorišta. Kabinet predsednika saopštio je da je osoba koju je policija identifikovala kao Nikolu Radanovića zvanog Pigel (30) iz Inđije nasrnula na Gorana Ješića i njegovu suprugu. Radanović je pokušao nekoliko puta da udari Ješića nakon čega je, uvidevši da dolazi policija, uz verbalne pretnje pobegao u pravcu centra grada gde je na službenom parkingu ispred Opštine demolirao porodični auto Gorana Ješića.
– Video sam da momak nije pri svesti, ne znam da je bio pijan ili drogiran, ili šta mu je bilo. Pokušavao je da me udari, pretio je i rekao „Zašto ti prozivaš mene i mog oca da smo kriminalci!“ Onda je pretrčao do našeg auta i demolirao ga. Ovo je jedan u nizu incidenata, nedavno je demolirana kuća mom najbližem saradniku, a bilo je i mnogo pretnji – kaže za Danas Goran Ješić.
On naglašava da je u Inđiji „kao i u celoj Srbiji povećana stopa kriminaliteta“. „Sve je centralizovano, policija je u rukama ministra, ne možemo da rešavamo ni elementarne probleme, saobraćaja, pešačkih prelaza, radnog vremena ugostitelja. Ne možemo da sprovedemo odluku kojom je radno vreme ograničeno zato što nema ko da je sprovede. Podigli smo maksimalno kazne, organizovali akciju sa više inspekcija da sprečimo narušavanje javnog reda i mira. Preduzeli smo i mere za rušenje nekih bespravno podignutih objekata iza čije su izgradnje stajale interesne grupe i pokušale su da nas spreče u tome“, kaže naš sagovornik.
Očigledan povod za ovaj napad su, ističe Ješić, izjave koje je u proteklom periodu davao u medijima.
– Simptomatično je da su od pre dve nedelje, od kako se u našem gradu pokrenula kampanja za smanjenje kriminaliteta, počele učestale pretnje različitih interesnih grupa u Inđiji. Međutim, ono što mnogo više treba da zabrine građane Inđije, jeste to da je petnaestak minuta nakon napada na mene i moju suprugu, napadnuto i službeneo lice Policijske stanice u Inđiji, gde je ispred porodične kuće takođe demoliran privatni auto – kaže Ješić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari