Inicijativa „Univerzitetska podrška“ reagovala na izjavu Šarčevića

Ostavite komentar


  1. Kako ocekivati da geograf, upucen u osnovno i srednjoskolsko obrazovanje, shvati jednu legendu viskoskolskog obrazovanja kao sto je Ljubomir Madzar? Nikako! Moze samo da mu zavidi, a zavidnost je jedna pd najgorih karakteristika svih ljudi.

  2. a SNSovci su se samopojeli. Što nas više vređaju to je više šetača. Samosmeniće se na kraju, bez da na čelo protesta stanu članovi opozicionih stranaka.

  3. Nazadni ministar moze da kaze, a da ne vredja? Samo zaboravlja, da to govori o njemu samom. Da nije progurao sina voljenog mu vodje, kroz svoju privatnu gimnaziju, mali broj ljudi bi i znao za njega. E pa, ministre, ove, koje ste pokusali da ponizite , dobijali su brojne nagrade za svoja dela, a Vi ste za podanistvo dobili ministarsku fotelju. Jadno, zar ne? Jadna i prosveta, kojoj ste Vi ministar.Vi morate da odete sto pre, da steta, koju ste vec napravili, bude zaustavljena, i popravljena, kao i dalje propadanje, Sarcevicu.

  4. Ovaj prosvetni tajkun, na položaju ministra, s jedne strane, sns-ovski osiono pokušava da diskvaliikuje profesore u penziji koji su dali podršku pobunjenim građanima, koji zbog svog iskustva i ostvarenih naučnih i istraživačkih rezultata najbolje i najpreciznije mogu da procene ko je ko, i šta je šta, a s druge strane je napunio Nacionalni savet za visoko obrazovanje i sva akreditaciona tela RS penzionerima koji na univerzitetima sa kojih potiču ne znače ništa, ali su iskazali lojalnost Vučiću, na isti način kao što će svoju „lojalnost“ pokazati novim skorašnjim vlastima, i svim onim koje su prethodile Vučićevoj diktaturi.

  5. Ministar Š ne zasluzuje komentar jer je dve grupe univerzitetskih profesora, penzionere i mlade istaživače (!!!), svrstao u neozbiljne. S druge strane, tzv. Inicijativa vrši drugu klasifikaciju izdvajajući vazne, uglavnom iz Beograda, od manje vaznih. Ja sam izrazio lični bunt protiv nakaradnog stanja ni zbog stranaka, ni zbog Inicijative, ni zbog Š. Zelim samo da pomenem i sramno ponašanje Akademije i njenih članova (izuzimajući veoma mali broj). Dodatak im je važniji od obraza i časti.

  6. Radnici jedne skole,licno sam prisustvovao,nemaju dilemu da je na sceni najgori ministar u u zadnjih 30 godina u skolstvu.Tanak sa znanjem,a svi znamo da je postao ministar jer je bio nesto u ski koju he pohadjao Vucicev sin.

  7. Gos’n ministre a kako se vrednuju naučnici? Ne verujem da se to uči na osnovnim studijama iz geografije

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.