(VIDEO) INTERVJU Jovanović Ćuta: Ako je Ceca Bojković šljam, ja sam vandal 1foto: Anđela Petrović/Danas

Narodni poslanik i predsednik udruženja „Ekološki ustanak“ Aleksandar Jovanović Ćuta odgovarao je za Danas o očekivanjima kad će biti raspisani izbori, odnosima s bivšim stranačkim kolegama Zelenovićem i Miketićem, kao i potencijalnim budućim partnerima, ali i o brojnim drugim temama.

Jovanović je nakon napuštanja stranke Zajedno, ostao bez poslaničkog kluba, kao i ostali poslanici njegovog pokreta. S tim u vezi kaže da je jedna od opcija za dolazak do poslaničkog kluba, stvaranje novog sa klubom čiji je predsednik Miroslav Aleksić, o čemu se u javnosti spekulisalo.

Da li očekuje da izbora zaista bude do kraja godine, ima li opozicija plan za slučaj da režim raspiše samo parlamentarne, ali ne i beogradske izbore, te koliko mu realno deluje jedinstvena opoziciona lista na kojoj bi bio zajedno s bivšim stranačkim kolegama koje optužuju za krađu Fejsbuk stranice i kršenje statuta stranke?

Da li je počela radikalizacija protesta i da li je Kosovo preče pitanje od izbora?

Smatra li i dalje da Novi DSS i POKS nisu prava opozicija i jesu li to Dveri i Zavetnici? Zašto je Đorđe Miketić njegova „najveća greška“ i da li je priča oko stranice završena ili su moguće i prijave zbog „krađe intelektualne svojine“? Šta mu smeta u Zelenovićevim stavovima?

Da li su protesti imali strategiju za sve ovo vreme i hoće li se nastaviti s blokadom Skupštine? Smatrali da je ona bila svrsishodna i zašto se tokom blokade penjao na klupu?

Odgovore Jovanovića na i ova i brojna druga pitanja, poput odnosa prema Paradi ponosa, ranijim kritikama na račun opozicije i optužbama režima za alkoholizam, pogledajte u video snimku iznad.

Intervju snimljen u petak, 8.9.2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari