INTERVJU Milan St. Protić: Režim jedino može da se zaustavi masovnim narodnim protestom

Sad se puno pominje uloga Gonzalesa 96/97. ali na meni je da podsetim javnost da je to bio kompromis

Ostavite komentar


  1. Salonski političar i teoretičar. Imao je svoju priliku ali praznom retorikom nije mogao da prođe

  2. „Non bis in idem“ kažu u mom Kumodražu. Izašao je „narod“ preko 3 miliona punoletnih gragjana SRB , pre samo desetak dana. I rekli svoje. A, Vaše (opozicisko) je : da animirate „bele listiće“, neopredeljene, pasivne; da radite na rušenju rejtinga vladajuće kaste, da radite na podizanju svog (nema kauzalitet), da imate čiste, jasne pol.stavove po svim pitanjima, da budete konsekventni i konzistentni. „Heroj(i) ulice“ je passé, a Album Prljavog Kazališta izvanredan

  3. А масовни народни протест се свело да 50 студената преподне и пар стотина шетача код РИК-а увече. Вучко се грохотом смеје овој „револуцији“.

  4. Браво МАЈСТОРЕ,за сваког паметног је ово сасвим коректно,али на жалост још увек је више затуцаних,него паметних.

  5. „Non bis in idem“ * kažu u mom Kumodražu. Izašao je „narod“ preko 3 miliona punoletnih gragjana SRB , pre samo desetak dana. I rekli svoje. A, Vaše (opozicisko) je : da animirate „bele listiće“, neopredeljene, pasivne; da radite na rušenju rejtinga vladajuće kaste, da radite na podizanju svog (nema kauzalitet), da imate čiste, jasne pol.stavove po svim pitanjima, da budete konsekventni i konzistentni. „Heroj(i) ulice“ je passé, a Album Prljavog Kazališta izvanredan.

  6. Srbija ne zeli da zaustavi rezim, zasto bi? Sta lošije radi ova vlast od one tkzv. demokratske pre nje? Ova vlast treba da ostane i dalje kao sto je i narod glasao, jer vlast se odrzala vecinskom voljom gradjana. Ovaj politicar poziva na ustanak.

  7. Propali politicar i izgubljen slucaj nikad nista pametno i korisno nije uradio za drzavi osim sta je podrivao

  8. Nazalost, toga nema I nece biti.
    Nezadovoljnih ima na pretek, ali su u nokdaunu.

  9. Ovaj će i nadalje u bezveznjaštvo, naravno, ako ga neko kao što je Danas pušta u javnost.

    A koliko nema pojma i ne vide iz svoje „Krug dvojke ljušture“, on misli da se narod lako može ponovo nasamariti. I to naročito od igrača kao što je on.
    Pojma nema Dvojkaš.

  10. Veliki čovek, obrazovan (za razliku od mnogih koji sebi daju za pravo da ga kritikuju), sve je u pravu. Kada čitam njegov intervju, osećam da još ima pametnih ljudi kod nas, nisu sve uništile i potkupile ove štetočine.

  11. Izuzetno uvažavam gospodina Protića, ali samo jedna dopuna u vezi masovnosti protesta. Pre 26 godina, protestvovala je generacija bejbi numera, najbrojnija generacija od 2. Sv. rata, pa naovamo. Oni su danas penzioneri, ili pred penziju, uglavnom razočarani, pri čemu baš zbog tog razočarenja, barem polovina, ako ne i više, podržava vlast. Generacija 70ih i 80ih je relativno brojna, ali desetkovana, mnogo njih je otišlo napolje. Sad je „njihovo vreme“, životni prime time, pa mnogi traže afirmaciju blizu ili u vlasti. Dakle, ostaju klinci rođeni 90ih i ranih 2000ih, međutim, njih je mnogo manje, plus što su dobro kontaminirani Pink/Happy/RTS propagandom. Jako teško će sve ovo ići.

  12. Jel’ to onaj Protić što je u kaubojskim odelu,sve sa čizmama i mamuzama,sleteo u Vašington za ambasadora SRJ i ostao tamo 6 meseci?

  13. Da li možete intervju Srbina koji nije prodao obraz da napišete,dokle ovih izdajnika iz kruga dvojke:Bivši Serbski ambasador:jadna nam je krvlju natopljena Srbija!

  14. Pretpostavljam da svi ovi komentatori uz par časnih izuzetaka imaju zajedno od škole dva školska odmora. Pri tome su tu već izlizane kompleksaške poštapalice o sada već i praktično nepostojećem famoznom „krugu dvojke“ ( čuli negde od nekoga pa dalje „pačija škola“). Sabrano to je upravo taj „vox populi“ što im je sve baš ovako potaman i što tu „ništa ne bi diro“. Ovaj put su uz njih do jednog stali tzv „beli listići“ jer je i njima sve u redu ali ne dok je Vučića & co nego rođaka sa sela i bližnjih iz dijaspore odakle kaplju doturanja da se preživi „zlatno doba“ Srbije. I zato saberi oduzmi u većini imaju i vlast a i opoziciju kakvu i zaslužuju.

  15. Skandalozni komentari od par osoba pod različitim pseudonima „idu na dušu“ moderatora. Gde vas je to gospodin Protić konkretno oštetio, šta je to tačno izdao? Ako nemate ništa konstruktivno da predložite i argumentovano da kritikujete ubuduće koristite tastaturu za igrice kao krajnji domet.

  16. E, ako od tebe treba da se dobije savet neka se vise ne bave onim sto rade, a masovni protest da li si ti normalan, da kao petog oktobra ode drzava i narod u ambis i bankrot kako je tada toi poslo po Srbiju i narod.

  17. Čitajući komentare shvatam da je dobra stvar što će ovaj narod nestati za sto godina. Ovolika gomila idiota, beskičmenjaka i ulizica stvarno nije potrebna svetu.

  18. Pa gospodine St Proticu, posto sve znate dajte se angazovati, nemojte samo u prazno pricati. To se od Vas ne ocekuje. Od Vas se ocekuje da se ukljucite i delujete. Eto, delite misljenje i savete po medijima ali parlament je ono gde biste trebali biti, odnosno biti uz onu stranu koja bi po Vasoj proceni bila najbolja za Srbiju i boriti se da stignete u parlament. I da se tamo borite. A ne pozivanjem na ulicu, na jacanje pritisaka na vlast, buna i pobuna i te prezvakane price, smesno je slusati takve price od Vas. Zapravo ste me odavno razocarali.

  19. Vučićeva politika pridonošenja i balansiranja između Istoka i Zapada pokazuje zrelost i diplomatsku veštinu, čime se stvaraju bolji uslovi za razvoj Srbije.

  20. Jednom kada postaneš čovek stranih obaveštajnih službi, ostaješ do kraja života tako je i sa Protićem bivšim našim ambasadorom u SAD,ništa čudno ima ih dosta kao Čeda,Čanak i dr.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.