INTERVJU Momčilo Trajković: Tražićemo osnivanje „narodnog suda“

Povodom skupa "KiM između okupacije i veleizdaje - od političke do krivične odgovornosti"

Ostavite komentar


  1. Živiš u Srbiji kao i Vučić i samo pričate gluposti koje ničemu ne vode jer je Kosovo država i ima svoje zakone

  2. Gdin Trajkovic: „Povod je 11 godina od potpisivanja Briselskog sporazuma, kao i završetak njegove implementacije, čiji je krajnji rezultat očigledan – izdaja srpskih nacionalnih i državnih interesa, izdaja unesrećenog naroda, čija je sva nadanja i višedecenijska stradanja potrošila jedna suluda politika.“ Zanimljivo. CIJA je suluda politika dovela do ovoga? Izgleda da problema sa Kosovom pre 11 godina nije ni bilo. Nije bilo ni visedecenijskog stradanja Albanskog naroda? Rata. Rambujea. Stravicnih srpskih zlocina i bombardovanja. Kumanovskog sporazuma. U svojoj nacionalistickoj izmaglici, gdin Trajkovic izjavljuje: „Predlažemo da Skupština Srbije svojom odlukom odbaci Briselski sporazum, Francusko-nemački plan i Ohridski dogovor.“ Bas suuuper! I sta onda? Jedina dobra stvar koju je Vucic uradio je bas taj Ohridski sporazum.

  3. Ajde dosta više…obozavali ste Miloševića koji vas je tek izigro, pa nastavili sa ovim hohštaplerom. Imate li vi mozga dole na Kosovu da razmišljate svojim glavom. Zar vam nije jaano da ste moneta za potkosurivanje, da ovi ovde tirani vladaju zahvaljujući igrama na Kosovu u koje ste i vi skoro svi upali. Zbog vase loše procene i zbog raznih kriminalaca koje obozavate i koji su vas opljačkali MI u Srbiji plaćamo danak isto kao i Vi. Dosta više, idite sa svojim vodjama gde hoćete, oćemo više da zivimo normalno.

  4. A, ta vaša „normalna i državotvorna“ politika će vam vratiti Kosovo? Koliko god puta da udarite glavom u zid, i dalje, krvave glave, nasrćete na njega.

  5. Bečka konvencija o pravu ugovora čiji je član RS propisuje u čl. 51-53, kao razloge apsolutne ništavosti ugovora sledeće:
    1) prinuda izvršena nad predstavnikom države; 2) prinuda izvršena nad državom pretnjom silom ili upotrebom sile i, 3)
    sukob sa prinudnom normom opšteg međunarodnog prava – jus cogens.
    Pozivanje na razloge relativne ništavosti prema čl. 46-50. Bečke konvencije moguće je kada je reč o:
    1) povredi propisa unutrašnjeg prava države o nadležnosti za zaključenje ugovora; 2) posebnom ograničenju ovlašćenja za izražavanje pristanka države; 3) zabludi; 4) prevari i, 5) podmićivanju predstavnika države.

  6. док се не формира заједница српских општина ннема ништа од напретка односа срба и албанаца на косову и нема деескалације и повратка тзв полиције косова у базу одакле су и дошле на север косова

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.