INTERVJU Zdravko Ponoš: Mirnoća protesta zavisi od režima koji jedini ima kapacitet da ih kontaminira nasilnim incidentima

Ostavite komentar


  1. Protesti su idealan način da se na površinu isteraju svi Vučićevi patriotsko-državotvorni trojanci. Juče najzad isplivaše tkz. Narodne patrole…

  2. Znate, neka su svi opozicioni političari uzdržani! Najvažnije u ovom trenutku i jeste da je ovo bunt Beograda protiv stanja u gradu i državi! I, niko normalan ne sme i ne treba više da trpi takvo stanje! Ogromna je tragedija to što se desilo u samo dva dana početkom maja, bio je to okidač za ove proteste… I u više navrata ranije, imali smo razloga za bunt! Ali, neka je i to kap koja je prelila čašu! Samo mirno i dostojanstveno! I da nas je sve više i više! Političke konotacije?! Naravno, i biće sve izraženije! Pa lična vlast Aleksandra Vučića je odgovorna za stanje u koje je Srbija dovedena! Neće to više tako moći, valjda je to svima jasno!!!

  3. Vučić se zgadio svima. Definitivno. Da li on stvarno veruje kada kaže da ga narod voli? Bilo pa prošlo. Slobi su gradjani skandirali “ Slobo, volimo te“. Vučiću skandirali nisu i neće. Krivac je sto nisu ispunjeni zahtevi na protestima. Neka očekuje da sledeći jedini zahtev na protestu bude zahtev za njegovu smenu sto će u protestu glasno biti ponavljano naglas.
    U zemlji i inostranstvu je poznat kao licemer, poltron koji ne drži reč i obećava nacionalne resurse multinacipnalnim kompanijama kao da mu ih je majka ostavila u nasledstvo. Odgovara Vučić moćnicima, muvatorima iz senke u Srbiji koji su preko Selakovićevih javnih beležnika kojima je Upravni sud ukinuo rešenje za rad – stavili u štek dvadesetak otetih tudjih stanova za decu i unuke kao i po koju kuću za njih i ljubavnice. Toj “ eliti “ iz senke čiji eksponent je uvek drogirani Glišić preko koga savetuju Vučića, uzimaju preko Glišića pare po raznim osnovama odgovara ovaj haos, kriminal, korupcija i mito koji generišu nesposobni političari na vlasti.
    Kada padne mrak na oči obespravljenim gradjanima na protestima – nema policajca koji će zaustaviti od nezadovoljstva uzavreli bes koji može izazvati nesagledive opasne posledice.

  4. Objavljujete komentare samo koji vam odgovaraju, i vi ste kao „nezavisni i ojektivni“ a kukate na Pink. Možda ćete ovaj i da objavite, ali predhodnih desetak nikako, jer vam kritika ne odgovara, ili Šolak zabranio.

  5. Uz duzno postovanje, treba se ici na izbore ali ne sada. Smeniti REM, PINK…..i sve ostalo na celu za brnabom. I ici na izbore pod hitno. Razdvojene. I pocnite da sredjujete spiskove gde po mojoj realmoj proceni postoji 800 hiljada upisanih umrlih, oni koji ne zive ovde i oni koji dolaze privremeno da se upisu kad su izbori . Bosanci masovno. Izbore odvojiti ali osposobiti vise kontrolora na izborima.

  6. Napravite vrlo brzo program da vam se narod ne umori. Uz mogucnost bez Djilasa, Jeremica….. POKUSAJTE SA Marinikom, malo prijatnijom. , Aleksicem koji je fenomenalan, UBACITE advokata Prelevica, nekog profesora. Nikezica. Za BG moze Dobrica. Grbovic je cudan. Sava se lose pokazao na protestu sa onim sutiranjem. Skolovane ljude bez sarene proslosti.

  7. dobar intervju, sa inteligentnim čovekom kog vređa samo sitna naprednjačka boranija. dobro bi bilo da bude u društvu sa ostalim skupštinskim partijama. da bi se sklonio režim koji je u suštini protiv naroda i laže ga na najodvratniji mogući način potrebno je zajedništvo bez sujeta.

  8. @General,a demokrata, kažete da je nespojivo. Šarl de Gol je bio general, veliki demokratski državnik.

Ostavite komentar


Politika

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije 9

Đurić iz Rima: Italija ključni partner Srbije

Italija je ključan partner Srbije i regiona Zapadnog Balkana, kako u ekonomskom razvoju, tako i u očuvanju stabilnosti i mira, posebno u zaštiti manastira Visoki Dečani i srpske kulturne baštine na Kosovu, poručio je danas u Rimu ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić, posle razgovora sa italijanskim kolegom Antoniom Tajanijem.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.