Irena Vujović obećava nešto što već postoji 1Foto: Twitter

„Otvorićemo prihvatilište za mališane po prvi put u Beogradu, jer u Beogradu dakle ne postoji prihvatilište za, ovaj, decu“, izjavila je Irena Vujović, po nekima viđena ličnost za gradonačelnicu u redovima Srpske napredne stranke, predstavljajući program u predizbornoj debati Radio Televizije Srbije.

Ipak, izgleda da aktuelna predsednica opštine Savski Venac i deveta na listi SNS za predstojeće izbore, nije obaveštena da prihvatilište za decu u Beogradu postoji već 60 godina, i da je baš prekjuče, tokom emitovanja ove emisije, proslavljalo 60 godina postojanja – u svečanoj sali Skupštine Grada Beograda.

Prihvatilište za decu je, u saradnji sa Gradom Beogradom, organizovalo proslavu povodom 60 godina rada, a o značaju te ustanove govorile su gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i rukovodilac Prihvatilišta Danijela Stajković.

Tom prilikom istaknuto je i da je u toku rekonstrukcija novog objekta Prihvatilišta koji će imati 48 ležajeva za decu. Da će prihvatilište dobiti novu zgradu najavio je i gradonačelnik Siniša Mali, još u novembru prošle godine, najavljujući da će taj objekat biti završen u septembru 2018. godine.

Možda je Vujović na ovu zgradu mislila kada je rekla da će biti izgrađeno prihvatilište, ali da jedno već postoji očigledno nije znala.

Da je ovakva izjava Irene Vujović netačna primetili su i tviteraši pa se na ovoj društvenoj mreži pojavio niz reakcija i negativnih komentara na jednu od najvećih uzdanica izborne liste SNS.

Irena Vujović je funkcionerka naprednjaka koja se „izuzetno dobro kotira u naprednjačkom taboru“, kako su ranije potvrdili nezvanični izvori Danasa, pa je zato zauzela 9. mesto na izbornoj listi za odbornike Beograda i smata se uzdanicom naprednjaka za vođenje Beograda.

Irena Vujović je Srpskoj naprednoj stranci pristupila 2008. godine. Bila je članica Glavnog odbora, dok je članica Predsedništva SNS postala u maju 2016. Na izborima 2012. i 2014. izabrana je za narodnu poslanicu u Skupštini Srbije. U maju 2014. imenovana je za pomoćnicu gradonačelnika Beograda Siniše Malog zaduženu za društvene delatnosti. U junu 2016. izabrana je za predsednicu opštine Savski venac.

Rođena je 3. aprila 1983. godine u Beogradu. Osnovne i master studije završila je na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju na Megatrend univerzitetu. U jednom intervjuu navela je da joj je politički idol Aleksandar Vučić, „jer je pokazao znanje, spremnost i hrabrost u želji da reformiše Srbiju“.

Prihvatilište postoji, kao i svratišta

Prihvatilište za decu Beograd nalazi se u ulici Bulevar oslobođenja 219 kao ustanova u nadležnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda. Ono zbrinjava najosetljivije kategorije mladih iz cele Srbije, uzrasta od 7 do 18 godina, među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca bez roditeljskog staranja, deca ulice. U Beogradu postoje i svratišta za decu koje deci i mladima sa ulice omogućava dnevni boravak – u Krfskoj ulici na Zvezdari i u Bulevaru Arsenija Čarnojevića na Novom Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari