Irinej: Praznik najmljađe srpske države

Ostavite komentar


  1. Ne treba svestena lica da se mesaju u politiku. Pogotovo ne Irinej i "brat mu" Amfilohije. Ako vec to rade /odn mesaju se/ zasto patrijarh SPC Irinej nije obisao najvece groblje u Istocnoj Bosni – Potocare, pored Srebrenice ili Tomasicu, pored Prijedora i …..i onda ce najbolje shvatiti /ako to vec nije/ kako izgledaju "temelji najmladje srpske drzave" na zapadu Balkana. Ako to ne uradi moze doziveti da i Srbija uskoro bude u gorem polozaju od Bosne i njenih sadasnjih entiteta.

  2. Ovo vise prelazi granice pristojnosti.Dokle ce crkva "u sve da se mesa"?

  3. Ovo su vrlo opasni ljudi. Izjave ovoga tipa su pocinjale i dolijevale nitroglicerin na vatru u svim ratovima na ovim prostorima, a sada dalje produbljuju patolosku psihozu. Naravno stanje na terenu tj. realnost je nesto potpuno drugacije. Kao i kod svih dosadasnjih srpskih fatamorgana budjenje iz svojih fantazija ce biti u suzama. Neko bi rekao: To ce sve na kraju platiti narod. Pa i treba da plati jer oni koji ga vode JESU STVARNA slika i prilika tog istog. Zalosno je jer u Srbiji ne postoji elementarno poznavanje i razumjevanje onoga sta je BIH i kakvi su unutrasnji odnosi.

  4. RS nije drzava vec entitet stvoren nakaznim projektom SPC i nacionalistickih snaga nasega drustva 80-ih i 90-ih. Patrijarh i SPC kao i nasi politicari ne mogu prezaliti propast projekta velike Srbije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.