Istinomer: Za četiri dana u Podrinju, Vučić u živom programu 14 sati i 47 minuta 1foto: Ministarstvo odbrane i vojske Srbije/ATAImages

Za četiri dana (od 4. do 8. septembra), koliko je proveo u Podrinju, predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je uživo u TV programu 14 sati i 47 minuta, naveo je Istinomer.

Istinomer je na svom profilu na druđštvenoj mreži X napravio pregled šta se sve dešavalo u Podrinju, gde je predsednik Srbije naposletku satima odgovarao na pitanja građana.

Kako pišu, predsednik je pravio palačinke, bio košarkaški trener, nosio uštipke u školu, vozio se sa Dodikom, prisustvovao vojnoj vežbi, obišao bolnicu, crkvu, destileriju, mlekaru.

Iza niza predsednikovih aktivnosti, zapravo stoji tehnika propagande akcijom, dodaju iz Istinomera.

„Reč je o organizovanim, kontrolisanim ili bar podsticanim spontanim aktivnostima koje nisu preduzete prvenstveno iz propagandnih razloga, ali koje imaju za cilj da pošalju propagandnu poruku (npr. posvećenost i briga predsednika o vodama i deci u Podrinju). Tu su i pseudodogađaji – organizovani događaji koji se preduzimaju iz propagandnih razloga u cilju obezbeđivanja publiciteta u medijima. Lični primer se često koristi kao vid propagande akcijom. On podrazumeva osmišljeni postupak pojedinca kojima se vizualizuju njegove namere ili namere da utične na ponašanje drugih. Mnogi od tih postupaka, u slučaju predsednika Srbije, doprinose i učvršćivanju imidža „čoveka iz naroda“, naveli su iz Istinomera, prenosi N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari