Istraživanje: 74,8 odsto ispitanika u Albaniji za ujedinjenje sa Kosovom, na Kosovu 63,9 odsto

Ostavite komentar


  1. Treba omoguciti ujedinjenje 100% Albanaca sa Albanijom. Eto na primer platiti im da se vrate odakle su dosli kad vec toliko zude za Albanijom kao sto Nemci rade sa svojom ilegalnom imigracijom. Sasvim zakonito i humano.
    PS
    A to o „ujedinjenju“ neka pitaju demokratsku Hrvatsku kako je resila.

    1. JER TO ISTO I ZA republiku serpsku KOJU JE REKAO DANA dodik DA CE SE UJEDINITI SA serbijom

    2. Za srbe dobro se zna da su dosljaci, ne samo na Kosovo, nego i na Balkanu. Za Albance nema ni jednog jedinog kredibilnog dokumenta koji potvrdjuje da su Albanci dosljaci, nego svi istoricari kazu da smo potomci Ilira. To sto ste vi dosljaci niko vam nije kriv. Albanija i Kosovo ce se ujediti kad se reshi pitanje Presevske doline i Ssndjska. Zivi bili pa videli.

      1. @DrenGa

        Te aljbanske izmisljotine pricaj polupismenom drustvu ispred trafike dok ispijate pivo. Naprotiv, ne postoji ni jedan dokaz da imate bilo kakve veze sa Ilirima. Na Kosovo su vas kolonizovali Turci, kao „naciju“ vas sklepali Austro-Ugari… Btw. Da li znas iz cijeg jezika potice naziv Kosovo?

        1. NA VASEM UDZBENIKU ISTORIJE IZ SESTOG (VI) RAZREDA DOBRO PISE DA KADA STE VI DOSLI NA OVIM PROSTORIMA BALKANA NASLIISTE JEDAN AKTOKTONI NAROD A TO SU ALBANCI NISMO MI DOSLI DA VAM PISEMO UDZBENIKE TOLIKO… BTW DALI ZNAS IZ CIJEG JEZIKA POTICE IME ILIRI NA ALBANSKOM ZNACI PREVOD NA TVOM JEZIKU (SLOBODAN) AJ CAO

          1. @U.S of Albania

            Samo se blamiras sa tim tvojim neznanjem i primitivnim nacionalizmom.

          2. @U.S. of Albanci

            Jeste, kada su se Sloveni doselili na ove prostore prema zvanicnoj istoriji, naisli su na autohtone narode sa kojima su se stopili i koji danas cine i Srbe i Hrvate i ostale. Bas kao sto ste vi kada su vas Turci kolonizovali naisli na Srbe, Bugare, Grke, Vlahe, Cincare itd. Ti autohtoni narodi koji su ziveli na ovim prostorima pre dolaska Slovena veze nemaju sa vama Albancima i mozete da lazete koliko god hocete.

      2. @DrenGa: Ovo ti je dobra fora! Nema „kredibilnog dokumenta“, koji bi potvrdio, da ste dosljaci? Pa nema ni nikakvog dokumenta ni da ste postojali uopce pre 1000godina. U biti, nema ni 2 kamena, koji stoje jedan na drugome, za koje bi neki historicar potvrdio, da su vase srednjevekovno arhitekturno delo. Pa vi cak koristite srbska imena naselja, kako na Kosovu, tako i u lepom delu Albanije.

      3. @DrenGa

        Da bi drzao predavanja iz istorije trebalo bi prvo da zavrsis i neku skolu, i to mnogo vise od osnovne skole, procitas stotine i stotine knjiga, analiziras, proucavas. A ovo sto ti ovde recitujes u svojim kometarima je samo albanska narcis-naci mitomanija u vrlo primitivnoj verziji i nista vise.

  2. Da se napiss i potpise jedan apel u Srbiji za podrsku ujedinjenja Albanije i Kosova i da to potpisu 88 „suve i inteligencije“

  3. Cekaj malo zar Kosovari nisu svoj narod koji nemaju ama bas nikakve veze sa Albanijom?

    1. PA KADA VAS VAMA ODGOVARA KAZETE DA SU ALBANCI I NA KOSOVU I U ALBANIJU I NE MOZE DA ALBANCI IMAJU DVE DERZAVE A KADA OCETE DA OVREDITE ALBANCE NA KOSOVU KAZETE SIPTARI E PA VIDITE DA MOZE SIPTARI SVOJU DERZAVU ALBANCI SVOJU …

      1. E, vidim, da ima ovde Albanaca na komentarima. Zamolio bi nekog, ako moze da mi razjasni visedecenijsku misteriju. Zasto ste uvredjeni, ako vas neko zove Siptar, ako tako i sami sebe zovete u svom jeziku?

  4. Cesce cujem i citam po komentarima od nasi severni komsija jer oni znaju svei svasta kazu „Albanci iz Albanije nece i ne zele da se Kosovo ujedini sa Albaniju“ , samo jednu cinjenicu nakon zemlotresa u Albaniju Albanci iz Albanije su poceli da kazu ne treba Kosovo da se ujedini sa Albanijom nego Albanja da se ujedinisa Kosovom jer su videli profisionalizam institucija za vanredne situacije Vojska Policija Vatrokasci Rudari Kosova … a Albanci sa Kosova su doveli pameti i pao procenat oni koji oce da se ujedini sa Albaniom da nas vlada Edi Rama & Co NIKADA evo ovi izbora na Kosovu su pokazali da gradjane Kosovo je dostado nosa kriminalce koje vladaju zato su glasali za veliko promene.

    1. Unë, Biri Yt, Kosovë, DrenGa, U.S of Albania

      Na cemu si dete? Tebe bas drma taj aljbanski patriljotizam. Kako ce tebe da boli glava jednoga dana kada se budu rasprsile sve te lazi, narcisoidna samozavaravanja, iluzije…

      1. Kad nemaš nešto pametnije da pišeš onda vređaš komentarima.
        Zašto pišeš aljbanci kan možešeš lepo da napišeš albanci.
        Ajde idi u kurir ili informer

        1. @Nikola

          Iz istih razloga zasto ti i tebi slicni pisete npr. „patriJota“. Mogao bi vala i ti da odes negde ali ne „u“ Kurir“ ili „Informer“.

Ostavite komentar


Politika

Vanredni izbori ili protesti: Kako se boriti protiv vlasti i Rio Tinta? 9

Vanredni izbori ili protesti: Kako se boriti protiv vlasti i Rio Tinta?

Iako se poslednjih dana od pojedinih opozicionih stranka, kao sredstvo borbe protiv vlasti i Rio Tinta ističu vanredni parlamentarni izbori, po tom pitanju nema jedinstvenog stava, pa se takođe iz opozionih redova može čuti i naglašavanje protesta kao primarnog sredstva borbe. Kako ističu naši sagovornici, ovo jeste tema koja opoziciji može doneti glasove simpatizera vlasti, ali naglašavaju i da protesti i izbori ne treba da se posmatraju kao suprotstavljeni načini borbe.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.