Istraživanje: SNS na 53 odsto podrške građana, cenzus prelaze i SZS, SPS, SRS i PSG

Ostavite komentar


    1. Kad ces da pocnes ‘jako’ da zvonis nepoznatim ljudima na vrata i da ubacujes skart u sanducice.

      1. To nije bitno, ako su ova istraživanja tačna zaslužujemo da nepostojimo

    2. Iz poraza u poraz do konačne pobede, motiv je ovih šarlatana na vlasti. Srbi, 53%, koji su polako kuvani zadnjih sedam godina, konačno su skuvani, kao ona žaba i priča je završena! Koliko je taj proces otišao daleko najbolje ilustruje scena na kojoj ona žena iz Borče ili Ovče, iz go*ana do guše, plačljivim glasom poručuje Vučići, i pored svih go*ana, ja vas volim!!!!

      1. Dragi Duško..Vučić je gotov i to konstantno vec 10 g…a kako se opozicija ponasa ostace Vucko jos 10 g na vlasti.Ps…a da bi Vucko pao sa vlasti prvo mora N1 da ga hvali to ce mu biti pocetak kraja.

    3. SNS je za jaku i ekonomski stabilnu Srbiju?U Smederevskoj Palanci na vlasti je SNS a koji je bez odluke skupštine a sve zarad boljeg ekonomskog napretka i jačanja lične koristi podigao cene gradskog prevoza sa 40 din na 70 din i razlika od 30 din ide na račun opštine a pošto u Palanci ima mnogo rupa na putevima neće biti ništa čudno da deo tog priliva novca ispadne u džepove lokalnih predstavnika SNS a sve zbog jačanja Srbije.Gospodo iz SNS vi jedino što jačate u Srbiji su klonovi malog Vesića i rupe u budžetima.

    4. Zar Izdajnici Kosova i metohije, mafija, lopovluk i ludilo da pobede??? Nista cudno. Trebalo je Nato da nas izbombarduje da bi izasli na izbore i glasali u velikom broju. Dakle cekamo neki haos da nam se desi.

      1. Jablan,pa takvo ime kod mojih daju volovima.Nego,Jablane,ko je to i kad izdao KiM?Od 2008.do 2011.se izdlo što se moglo,baš me zanima šta ima tamo još da se izda?Kad je Borko uveo granične prelaze izmedju Srba,to naravno,za tebe,nije izdaja?Nemoj da te podsećam šta ste sve radili samo od 2008.a tek pre toga…

        1. Ljubiša, mora da je to što pričaš pisalo preko radia koji ti gledaš? Priznaj, biće objavljeno na TV Pink, RTS, Studiju B, TV Happy…, plus u Informeru, kod čuvenog objektivca Dragana! Voždova slava te čeka!

    5. Srbija nije jaka, a ni ekonomski stabilna, to nije moj subjektivni stav, nego činjenica, a na osnovu svih relevantnih pokazatelja. Dohodak po glavi stanovnika, BDP, procenat ispod granice siromaštva, korupcija, pravosuđe, medijske i građanske slobode. Ako ne verujete pogledajte izveštaje međunarodnih institucija, ali niste Vi krivi, nego onaj kome ste poverovali bez imalo kritičnosti.

    1. ‘vojstvu’ Pa, kakvi doktorati…. i knjizice u osnovnoj skoli ste pokupovali.

    2. Od takvih kao ti nepismenih SNS paradira skoro će 10 godina..

    1. ‘naj bolje’ Jesi li sigurna da umes pravilno da citas, uopste.

      1. Sve ove botovske komentare ovog jutra pise jedna ista nepismena bitanga. Nemoj da se trudis da mu objasnjavas, nepismeno to do bola.

  1. Kakva nameštaljka. Nije što gurate SNS nego dodajete i radikale u taj mešpajz.

  2. Pokazatelji ali i na terenu su jasni. SNS ima podrsku jer im veruju na osnovu postignutih rezultata.

    1. Kako ovim botovima nije jasno da na ovom sajtu ne vredi da ostavljaju komentare???

      1. To se i ja pitam već duže vreme, od kad su botovi masovno nagrnuli i na ovaj sajt. Čudi me kako to da nikome iz Bot Centrale još nije jasno da glupi, isprazni, nepismeni i zato previše lako prepoznatljivi botovski komentari na ovim sajtu u najboljem slučaju, zasmejavaju, a u najgorem slučaju smaraju i/ili idu na nerve. Ali GARANTOVANO nikoga ne podstiču da promeni stranu i pređe na Vučićevu!
        Nije da se baš ne trude, ponekad ima vidljivih pokušaja botovanja na malo pismenijem i intelektualnijem nivou. To su oni što počinju sa „nisam za Vučića/SNS/ovu vlast, ali bla, bla, bla…“.
        Ali ništa im ne vredi, jer niti maju prave ljude, niti je lako kamuflirati botovštinu!

  3. Svi da se udruže neće uzdrmati tron SNS-u, narod zna da ceni sve što se radi da svima bude bolje!

    1. Ti si genijalna, zaista!!! Posto ti je fond reci vise nego oskudan (svakodnevno pises neke floskule i ponavljas), ukucah sad u google ‘uzdrmati tron’ da vidim gde si se ‘opismenila’ ili obogatila fond reci i izasla neka pevaljka i ‘pesma’ nesto ima ‘uzdrmati tron’. Drz’ se ti pinka.

    2. Stvarno si nadmasila moja ocekivanja. Pomislih da je to vrhovni izjavio, pa si prepisala od njega…da vidim novo lupetanje…a izasla mi pevaljka.

    1. nPa vi botovi znate kako je kad se nesto narucuje,evo botino recimo tvoj komentar je narucen isto kao ovo istrazivanje.

  4. Čuveni Faktor plus naručeno.A SNS totalna mafija i antisrpstvo i tiranija i delovanje po nalogu tajnih službi zapada.

    1. U Velikoj Plani na izbore za prvu mesnu zajednicu ucestovao samo sns, ostale iz koalicije nisu pustili, i tako sns sam protiv sebe pobedio na takvim “izborima“. Sutra dan rezimski tabloidi objavili da je sns na izborima u Velikoj Plani osvojio 100%! Pa drugojacije i nije moglo kad su jedino oni i ucestvovali.

  5. Samo glasajte za ovu bandu što već 30 godina uništava našu Srbiju. Sve su ratove pogubili, a onaj najveći su sami izazvali. Podelu u narodu i odlazak pismenih ljudi. Cilj i jeste da ostanu polupismeni i nepismeni poltroni sa kojima je lako manipulisati. Glasaj tupavi narode za iste, samo napred. Do poptune propasti.

    1. Ako je ovo istina, ucinicu sve da zajedno s porodicom napustimo zemlju. Ne smetaju mi politicari, smetaju mi obeznanjeni gradjani. Jezivo! Ali dok ne odem – boricu se protiv nepravde do kraja.

  6. Kada kaže Faktor plus da je rezultat takav kakav je, onda mi valjda treba u to da poverujemo.

  7. Biće ipak da je bojkot u ubedljivom vođstvu ovde, samo što to Faktor „Naručeno“ Plus ne sme da kaže. BOJKOT!

    1. Faktor plus kaze da njina istrzivanja kazu da bi glasalo 47% a ako od toga SNS dobije 53% koliko je to od ukupnog broja biraca kojih je u birackom spisku 6.95o.ooo.?Tonikada nemoze da bude vecina.

  8. Dobro dosli u zemlju naprednjaka,kontravizije,sarenice,parova,cirilice,zadruge,kafe sa djukom,aloa,informera,srpskog telegrafa, studija b,pinka, hepija,martinovica, vulina, risticevica,vesica . . .

    1. Po istrazivanju naprednjaka,podguznih muva, botova i sendvicara: sns ima 105% podrske , ostali nece dobiti nista. Inace sns je veoma blizu da po broju clanova prebaci i Komunisticku partiju Kine! A drug vodja bi da se sada organizuju neki virtuelni 3d izbori, ubedljivo pobedio i Karadjorja,Milosa Obrenovica, A.Karadjordjevica,Tita i S.Milosevica vec u prvom krugu, sa preko 80% podrske naroda! Ljudi mi smo u zlatnom dobu!

    1. Unistitelj Srbije, Vuk od Vucic na koliko je, pa pise ti na koliko je namesteno.

  9. Чињеница јесте да странка СНС никад није имала самостално више од 20% броја изашлих бирача,али са листом од 23 партија и удружења грађана,заједно добију 43% бирача,да би као први на листи по изборном закону присвојили највећи број посланичких места од партија које ниси прешле цензус.То вам је истина.Ни сада у Скупшутини Србије партија СНС нема самосталну већину,већ заједно са коалиционих 23 партија и удружења.Уколико изађе 55% грађана на изборе, 20% чини 600 000.гласова само за СНС од тог броја господин Додик из Републике Српске обезбеди 300.000.гласова за партију СНС у Србији.То су чињенице и методологија којом се долази до 53% за коалицију коју предводи партија која има 300.000.бирача као подршку у Србији.Таачно.

    1. Ako tako računaš, onda moraš i opoziciji da umanjih % za 50%…
      Glupa je to računica….

      1. Математичар,нема потребе опозицији да умањујете 50% из разлога што Влада Србије сваке године купи обвезнице Републике Српске за 100.000.000.еура а пред изборе у Србији тај износ иде 2 до 5 пута више.Зато господин Додик учествује у изборној кампањи у Србији. Другим речима математика Вам не помаже без аналитике узрока и последица. Морате знати бар једну непознату да би решили једначину са две или три непознате.Просто зар не ?

  10. Kakva glupost i namestaljka sns na 53%?????????? Ma nije valjda, a tek sto je istrazivanje da ce srs preci cenzus????? sns na 53% a srs prelazi cenzus???? Kakav falsifikat!

  11. Prema istrazivanju: Vucic 80%, Kija 10%, Maric 5%, Sarapa 3%,Zmaj od sipova 2%.

  12. Ovo istrazivanje pokazuje da je SNS na 25%, 1/4 ukupnog biračkog tela.Od 100 osoba izadje 47 a od njih 24 glasa za SNS.Oni nemaju mesta za rast dok opozicija ima i tu lezi pobeda.

    1. Jedini iole smisleniji komentar. Ako je SzS ima 11 a PSG 5 ispada da i nisu neke opcije koje su nešto animirale glasače. Na prošlim izborima su DS, DJB, DSS+DVERI, SDS+LDP+LSV zajedno imali 22 u odnosu na SNS 48, SPS 10, SRS 8 dok je izlaznost bila 56%.Tako da na osnovu ovog istraživanja pad izlaznosti znači rast SNS. Očigledno je ono što je malo ko ko nije naklonjen SNS spreman da prizna – snaga SNS u velikoj meri dolazi od nepostojanja sposobnije, atraktivnije alternative. Izborni uslovi su sigurno bili gori 1993 pa su SPO, DS i DSS uspeli da dobace do 32%.

      1. Tačno je da snaga snaga SNS u velikoj meri dolazi od nepostojanja sposobnije, atraktivnije alternative.
        Ali još više od belih listića i od uspešnog širenja defetizma tipa „svi su oni isti“. Jer glasači SNS i ekipice oko njih uvek VRLO disciplinovano izlaze na izbore. Kad bi neko gledao izlaznost po politčkin opcijama, siguran sam da bi SNS bio na bar 85%!
        Ali SNS je već godinama praktično na maksimumu i teško da može da privuče veliki broj novih glasača. Opozicija itekako može, samo ako uspe da motiviše pametnajkoviće i ladoleže!
        Odakle taj defetizam i zašto opozicija ne uspeva da bolje motiviše ljude? Svakako stoji da oni vuku tu tešku hipoteku loših privatizacija i raznih finansijskih skandala iz vremena kad su bili vlast. Zato mnogi birači smatraju da ako su onda bili loši, šta garantuje da će biti bolji ako ponovo dođu na vlast?
        Ništa, ali njih barem možemo skloniti novim glasanjem, ako se ponovo pokažu kao loši. Daleko je od savršenog, ali to nam je, nažalost, najbolja opcija jer mi smo takvi ljudi i zato imamo političare prema svojoj slici i prilici, kakve i zaslužujemo!
        Dok to ne shvatimo, neće biti suštinskog napretka i ove tekuće nećemo skloniti, ni na izborima (jer pravih poštenih izbora neće ni biti), ni drugačije!
        Glavni problem opozicije je slaba izlaznost na izborima. Ali to možda i nije stvarni problem jer sa ovim stanjem biračkih spiskova, gde zvanično, ima 6,5 miliona birača, a Srbija ima 6,9 miliona stanovnika (dakle, samo 400.000 maloletnika), definitivni nešto nije u redu i veliko je pitanje da li je izlaznbost dosad bila baš tako slaba kao što zvanično kažu.
        Zato opozicija ne bi ni po koju cenu trebala da pristane ni na kakve izbrope dok se ne srede birački spsikovi. Naravno ostaje i drugi preduslov ravnopravnog predstavljanja u medijima. I jedno i drugo je vrlo mako verovatno, što znači da duće godine možemo očekivati samo jednu farsu i tragikomediju od tzv.“izbora“ na kojima će SNS „pobediti“ sa bar 125%!

        1. Ja sam glasao 2016 tako da mene ne treba nesto animirati. No dobro, nisam neki parametar. Opet, zasto je uvek akcenat na neglasajucim ladolezima. Zapravo meni na ladoleze vise lici sva ta opozicija buljukativno. Svaki deseti treba da ubedi svakog cetvrtog kojeg poznaje da izadje na izbore, svakog drugog da glasa za nekog drugog dok ce ladolezi da kapitalizuju nesposobnost aktualnih i onda opet isto i malo bolje u odnosu na ono sto sami definisu kao katastrofu. Imam osecaj da ce to opet da bude oko 22% buljukativno, uz podrsku budala poput mene i entuzijasta poput tebe. Imam osecaj i za tu izlaznost. Verovatno u Srbiji zivi manje nego sto je na birackim spiskovima, drugim recima SNS mozda zaista osvaja 50% realnog glasackog tela. Sloboda medija jeste znacajna i zbog opozicije (mada uglavnom rokaju autogolove) ali vise zbog kriticke javnosti. Inace da, tu negde, oko 125%.

        2. Za poštene izbore opozicija treba da obezbedi 20.000 kontrolora!!!
          Da li je ona sposobna za to?

  13. Još polovinom 90-ih prošlog veka na pitanje kako vidi svoju političku budućnost Šešelj je odgovorio: „ Dokle god u Srbiji ima 1,5 miliona nepismenih ne brinem se za političku budućnost“. Toga je svestan i njegov najbolji đak.

  14. Ил не изађемо на изборе, ил већина оних који изађу гласа тако гласа, а онда су нам сви други, осим нас самих, криви!

  15. Meni u ovakvoj Srbiji hleba nema . Spremam se da odem iz ove deponije.

  16. Od 47% glasačkog tela koliko bi izašlo na glasanje, njih 53% bi glasalo za SNS. To znači da od svukupnog biračkog tela SNS ima manje od 25% podrške.

  17. Ko još veruje naručenim istraživanjima. Oni imaju dva istraživanja, jedno za vođu (realno) i drugo za javnost gde SNS ne pada. Te agencije su banda. Oni su tumor demokratije kod nas.

  18. Бојкот свих колонијалних избора.
    Прво борба против окупатора и његових слуга,а тек онда демократија.
    Овако,све је позориште за корисне идиоте.

  19. Po ovom istraživanju i SPS će sa Dačićem biti šutnut iz vlasti! Gurnuće ga samostalno na izbore pa sami uzeti vlast a ti Ivice izigravaj opoziciju u parlamentu!
    Dačiću je jedini spas da bojkotuje izbore 🙂 Kakva Ironija hahaha!!!

  20. Pobedio je i Lukusenko ali povratka nema , opozicija samo da se ne deli ista je situacija i kod nas.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.