Ivan Zaporožac saslušan u policiji Severne Mitrovice: Ovo je politički proces (VIDEO/FOTO) 1Foto: Vojin Radovanović

Ivan Zaporožac, predsednik Privremenog organa Kosovska Mitrovica, saslušan je u policijskj stanici u Severnoj Mitrovici. On je na saslušanje stigao u pratnji advokata.

Nakon saslušanja Zaporožac je medijima rekao da je sada apsolutno siguran da je ovo politički proces.

„Ponosan sam što sam obavljao i što obavljam posao predsednika Privremenog organa u što mislim da sam posao apsolutno pošteno obavljao. Okrivljuju me za falsifikovanje dokumenata i ništa više od toga ne mogu da kažem“, naveo je.

Zaporožac je napomenuo da su velike tenzije i da su se „velike stvari desile prethodnih dana“.

„Jedino što mogu da poručim je da sam tu, da čitav srpski narod ovde na teritoriji Kosovske Mitrovice treba da bude, da bude miran, da verujemo da će sve ovo proći“, poručio je.

On nije mogao da precizira o kakvim je, navodno falsifikovanim, dokumentima reč i dodao da verovatno misle na sve što u privremenom organu radili.

Ivan Zaporožac saslušan u policiji Severne Mitrovice: Ovo je politički proces (VIDEO/FOTO) 2
Foto: Vojin Radovanović

Zaporožac je među trojicom srpskih političara, predstavnika srpskih insitutucija na KiM, koji su dobili poziv za saslušanje zbog navodnog falsifikovanja dokumenata.

Poziv su dobili Zaporožac, Ivan Todosijević i Igor Simić.

Juče je u ovoj policijskoj stanici bio Milan Radojević, bivši gradonačelnik Severne Mitrovice, koji je izjavio da poziv nije dobio fizički, već da su ga policajci tražili u komšiluku i kod roditelja.

Kako je danas rečeno iz Srpske liste, čiji je Radojević deo, on juče u stanici nije bio na informativnom razgovoru već kako bi proverio šta se dešava nakon što su ga tražili.

Potpredsednik Srpske liste i direktor regionalnog PIO fonda Igor Simić izjavio je danas na konferenciji za medije u sedištu stranke da će se svi pozvani odazvati na saslušanje.

Simić je pozivanje na saslušanja okarakterisao kao politički progon srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Kosovska policija u široj akciji na severu Kosova zatvorila je u petak, 30. avgusta, privremene organe i druge srpske institucije. Kako najavljeno one će na dalje služiti institucijama Kosova.

Nakon upada usledili su pozivi za saslušanje, kako je izjavio zamenik komandira KP za region sever, Veljton Eljšani, predstavnici srpskih institucija na saslušanje su pozvani jer postoji otvoren slučaj navodnog falsifikovanja dokumenata. Tom prilikom je naveo da je poziv dobilo petoro osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari