Ivana Parlić o razlozima zbog kojih je napustila Narodnu stranku: Ne prelazim ni u jednu drugu partiju 1Ivana Parlić/Foto: N. Kovačević

„Ostavku na mesto potpredsednik Narodne stranke podnela sam jer je za mene apsolutno neprihvaljiva podrška SNS-u, na bilo kom nivou. Posle podrške koju su odbornici Narodne stranke dali SNS-u na Vračaru i Starom Gradu, od ostatka Predsedništva sam tražila objašnjenje i isključenje iz članstva pomenutih odbornika…Kako nije došlo do njihovog isključenja, podnela sam ostavku“, ističe u razgovoru za Danas Ivana Parlić, dosadašnja potpredsednica Narodne stranke, koja je i napustila NS.

Parlićeva ističe da u ovom trenutku ne prelazi ni u jednu drugu stranku.

Na pitanje kako je reagovao Vladimir Gajić na njenu pisanu ostavku, Ivana Parlić ističe da ne zna kako je on reagovao, jer reakcje nije bilo, kao što nije bilo reakcije i na njen stav da odbornici Narodne stranke koji su podržali SNS na Vračaru i Starom gradu treba da budu isključeni iz stranke.

„Nikakve konsultacije oko glasanja na Vračaru ( a da sam ja bila prisutna) nisu postojale. Ja se nikada ne bih složila sa takvim postupanjem bilo kog odbornika Narodne stranke“, napominje Parlićeva.

Ivana Parlić kaže da Srpsku naprednu stranku smatra udruženom kriminalnom grupom i mafijaškom organizacijom koja je građanima Srbije nanela nesagledivu štetu u svim oblastima života našag duštva. Na pitanje dele li njeno mišljenje sada već bivše kolege iz Narodne stranke, ona odgovara da misli da većina članova Narodne stranke deli njeno mišljenje.

Danas je, ipak, ostao uskraćen za odgovor koja je to većina u Narodnoj stranci i ima li u njoj i dalje zvučnih imena, nakon odlaska Vuka Jeremića, Sande Rašković Ivić ili Siniše Kovačevića.

Upitana da li je Narodna stranka nakon decembarskih izbora i ostavki Jeremića i nekih drugih funkcionera, napravila zaokret ka vlasti i da li stvarno polagano korača ka SNS porodici, sagovornica Danasa kaže da joj to nije poznato.

„Nikad nisam čula za planove da Narodna stranka bude deo, kako kažete, SNS porodice. Pre svega, to nije porodica, već po mom dubokom uverenju perfidna mafijaška organizacija koja izdaje i prodaje interese građana Srbije“, navodi Parlićeva.

Na primedbu da je dobar deo prostora na društvenim mrežama lider Narodne stranke poslednjih meseci posvetio ne obračunu sa SNS, već kolegama iz opozicije i nezavisnim medijima, a da u javnosti nije bilo njene drugačije reakcije, bivša potpredsednica Narodne stranke odgovara da Gajić na Tviteru (mreži Iks) iznosi samo svoje lične stavove.

Na pitanje može li ovako posvađana opozicija da se izbori protiv vraćanja Rio Tinta, ona kaže da svi građani treba da se priključe toj borbi.

„Pitanje borbe pritiv Rio Tinta je, kako što sam uvek govorila, centralno pitanje našeg opstanka. Svi građani, bez obzira, za koga glasaju treba da se priključe toj borbi“.

Ko je uzeo mito?

Sagovornicu Danasa pitali smo i da li je dobila neku vrstu odgovora na pitanje ko je uzeo miilijardu evra mita za Rio Tinto i kako je došla do te cifre.

„Što se tiče cifre od milijardu evra, nju je pominjao i sam Aleksandar Vučić, na žalost, naš predsednik koji je najveći lobista i najverniji izvršitelj Rio Tinta. Takođe, u toku prošlog skupštinskog zasedanja profesor Vladeta Janković je u svom izlaganju rekao da mu je bivši predsednik Vojislav Koštunica rekao da je kompanija Rio Tinto nudila milijardu evra mita i da je on to odbio“, navodi Parlićeva.

Ekspanzija Rio Tinta u godinama koje su usledile, kako kaže, kao i poklapanje sa cifrom koju pominje Vučić jasno otvara osnovanu sumnju da je cifru neko uzeo…

„Naravno, u skladu sa tom sumnjom je i ponašanje svih ministra koji su menjali zakone za potrebe Rio Tinta poslednjih godina“, kaže bivša potpredsednica i poslanica Narodne stranke.

Prema njenim rečima Rio Tinto se jedino može zaustaviti na protestima. Druge institucije ne postoje.

„Jer da postoje institucije, već bi odavno bili uhapšeni i Ivica Dačić i Vladimir Đukanović i ne bi imali priliku da prete građanima koji su rešen da spreče ubistvo Srbije, a to je Projekat Jadar“, ističe Parlićeva.

Komentarišući izjavu ministra policije Ivice Dačića da će policija sprečiti blokadu puteva i pruga, Ivana Parlić poziva sve časne pripadnike policije da stanu na stranu građana u borbi protiv Rio Tinta.

„Ivica Dačić, pomenuti Đukanović kao i sam Vučić su produžene ruke novih okupatora i instrumenti u rukama Rio Tinta“, zaključuje sagovornica Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari