Ivanović (Narodni pokret Srbije): Ubistvo Olivera Ivanovića simbol nasilja u Srbiji 1foto-FoNet-Ognjen-Stevanovic

Član Predsedništva Narodnog pokreta Srbije Aleksandar Ivanović ocenio je danas da je „najjasniji simbol nasilja u Srbiji“ ubistvo političara Olivera Ivanovića 16. januara 2018. u Kosovskoj Mitrovici.

On je, za televiziju Nova, govoreći o protestu koalicije „Srbija protiv nasilja“ koji je najavljen u Beogradu na šestu godišnjicu ubistva Ivanovića, 16. januara, ocenio da su nalogodavci tog ubistva računali da će taj zločin biti zaboravljen, preneo je Narodni pokret Srbije.

Kazao je i da im se, „šest godina posle ubistva, jasno stavlja do znanja da građani Srbije i njegova porodica imaju nameru da istraju u borbi da saznaju ko je naručio to ubistvo“.

Istakao je da je naziv koalicije „Srbija protiv nasilja“ nastao iz „nasušne potrebe“ građana da se izbore sa svakodnevnim nasiljem svuda – od ulica i škola do institucija države.

„Ne možete da budete politički akter, a da ne pitate ko ubija onog ko je podigao glas i iskazao svoje mišljenje. Ko su ljudi i za čije interese oni rade?“, izjavio je Ivanović.

On je, komentarišući demantije o dokazima izborne krađe ministra unutrašanjih poslova Bratislava Gašića, kazao da je Gašić trebalo da bude smenjen ili da podnese ostavku pošto je izjavio da Nemačka krije ubice Ivanovića, pa se posle oštre reakcije te države izvinjavao.

Kazao je i da bi jedan nalog tužioca bio dovoljan da se ispitaju navodi o izbornoj krađi koje je izneo predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari