Ivanović (NPS): Kada dođe do promene režima, biće pomaka u slučaju Oliverovog ubistva 1Foto: print screen N1

Aleksandar Ivanović, član Predsedništva Narodnog pokreta Srbije (NPS) i bratanac ubijenog ;predsednika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, ocenio je danas da, kada dođe do promene političkog režima i steknu uslovi za ozbiljan pristup u istrazi tog ubistva, doći će i do pomaka u pronalaženju počinilaca i nalogodavaca.

On je naveo da u Srbiji ne postoji osoba koja nije čula za slučaj ubistva Olivera Ivanovića i da zbog toga postoji potreba da se prikaže kao da se nešto radi, dok su, kako je ocenio, dokumenti o tome možda i prazni papiri.

„Ništa se nije pomerilo sa mrtve tačke i ne postoji spremnost da se otkriju počinioci i nalogodavci tog ubistva. Priština nema taj kapacitet i oni nisu dorasli takvom slučaju. Cela optužnica se bazira na iskazu dva ili tri zaštićena svedoka. Ja sam ubeđen da ;u bezbednosnim krugovima sigurno postoje odgovori i dokazi“, rekao je Ivanović na televiziji N1.

On je naveo da kada međunarodna zajednica ima interes, reši se u roku od 48 sati kao što je bilo sa Banjskom, ali da za slučaj ubistva Olivera Ivanovića ne postoji spremnost niti interes.

„Međunarodna zajednica koristi taj slučaj kao jednu vrstu discipline političara. Mislim na pregovore Beograda i Prištine“, rekao je Ivanović.

Povodom šestogodišnjice ubistva Olivera Ivanovića za danas je zakazan protest koalicije „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari