Ivić: Priprema se krađa 1Foto : FoNet Nenad Djordjevic

Na Kosovu se sprema velika izborna krađa i implicitno priznanje Kosova zbog uslova pod kojima će se odvijati izborni proces tamo, izjavila je danas šef poslaničke grupe Nova Srbija – Pokret za spas Srbije Sanda Rašković Ivić na konerenciji za novinare u holu Skupštine Srbije.

Ona je podsetila da je i dalje na snazi uputstvo za izbore na Kosovu koje se bitno razlikuje od pravila za izbore u ostatku Srbije, dodajući da se ne radi samo o tome da se na Kosovu sprema velika izborna krađa već i da se tako implicitno priznaje nezavisnost Kosova.

Rašković Ivić je rekla i da je premijer Aleksandar Vučić pristao na uslove koje su postavile vlasti u Prištini za posetu Kosovu.

Znamo da je Vučić od Hašima Tačija tražio i dobio dozvolu da ide na Kosovo, ali govori se i da postoji uslov da sa njim ne mogu da idu ministri unutrašnjih poslova i odbrane, rekla je ona i ocenila da su to ponižavajući uslovi.

Vučić pristaje na ucene i na nastavak pregovora Beograda i Prištine bez obzira što Albanci idu svojim pravcem i ne samo da je krenuo „niz struju“ već tome daje podršku, rekla je ona.

Rašković Ivić je pitala zašto zvaničnik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov nije snosio nikakve posledice jer je „vulgarno okletevao“ Natašu Jeremić.

Jovanovu se ništa nije desilo, njegov izjava o Nataši Jeremić još stoji na sajtu SNS a Jovanov nije ukoren, a kamoli smenjen, rekla je ona.

Odgovarajući na tvrdnje Sande Rašković Ivić, zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Vladimir Orlić je ocenio da je priča o pripremi krađe glasova na Kosovu priprema terena da se vlast uzme na ulicama jer to ne mogu da urade na izborima.

U izjavi medijima, posle konferencije za novinare, Orlić je rekao da su priče o neregularnostima besmislica.

Nova Srbija – Pokret za spas Srbije i kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić trude se da izopšte Srbe sa Kosova jer im ne odgovara kako će da glasaju na predsedničkim izborima, rekao je Orlić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari