dačić i vučićFoto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOŽIĆ/EV

„Naravno da ćemo učestvovati na konsultacijama kod predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, to je ustavna obaveza svih. Mi ćemo nastaviti našu saradnju sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem, i ponosni smo na sve što smo zajedno postigli u proteklih 11 godina“, kaže za Danas Ivica Dačić, lider SPS i aktuelni šef diplomatije.

Na pitanje može li se dogoditi da broj resora namenjen socijalistima u izvršnoj vlasti bude uslovljen učešćem socijalista u narodnom pokretu za državu koji Aleksandar Vučić namerava da osnuje, Dačić odgovara da je i sam više puta predlagao zajedničko delovanje, pa čak i zajednički nastup na izborima, sa strankama vladajuće koalicije i drugim patriotskim strankama.

 

„Naravno uz očuvanje identiteta stranaka koje u tome učestvuju. O tome će se sigurno razgovarati u narednom periodu, o modalitetima zajedničke saradnje, uključujući i eventualni zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima, ako za tim postoji potreba“, navodi lider socijalista za Danas.

Pitanje je kako će u najnovijoj podeli resora za Nemanjinu 11, proći Socijalistička partija Srbije, koja je na decembarskim izborima osvojila znatno manji broj poslaničkih mandata nego na prethodnim izborima.

O svojim očekivanjima i eventualnom broju resora socijalisti se još ne izjašnjavaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari