Ivica Dačić: Konsultacije kod predsednika su ustavna obaveza svih

Ostavite komentar


  1. Ustavna obaveza je i predsednika da na parlamentarnim izborima ne sme da favorizuje svoju stranku i da agituje za nju, kao što ne sme ni da se pojavljuje u imenu izbornih lista. A on je sve to prekršio, nije se skidao sa TV pre izbora!

  2. Ustavna obaveza je i da izbori budu slobodna volja gradjana,pa nisu?Ako je to obaveza ;koji član zakona reguliše njeno kršenje i koje su mere predvidjene?Ako ti ne znaš pitaj „najboljeg „studenta prava.

  3. Nije Ivici Dacicu toliko do ustavne obaveze koliko do konsultacija na ,kojima ce izvojevati funkciju prvo za sebe a onda i za njegovih istih pet sest odanih prijatelja.Ocigledno je u igri „Daj sta das“ ali najbolju za mene“ stil koji navedeni ne menja.

  4. Mnogo šta je ustavna obaveza, pa je nepoštujete ili, poštujete samo ono što vam u trenutku odgovara licemeri jedni!

  5. Zagrljaj na fotografiji me podseća na zagrljaj Dragana Nikolića i Bogdana Diklića u filmu „Balkan Ekspres“.
    Ko se seća zna.
    Šifra : Krađa sata.

  6. Kada tvoj gazda i šef Ivice Dačiću bude najzad počeo da poštuje Ustav koji inače svakodnevno krši misleći, slično francuskom kralju Luju XIV, država to je ON, onda će i predstavnici stranaka, ako ta stavka o moranju dolaska na noge izbornim krađama izabranom predsedniku postoji u Ustavu Srbije, početi da dolaze Vučiću na noge! A dotle -sigurno neće!

Ostavite komentar


Politika

INTERVJU Bojan Simišić (Eko straža): Ne mogu nas sve uhapsiti 10

INTERVJU Bojan Simišić (Eko straža): Ne mogu nas sve uhapsiti

Očekuje nas vruća jesen. Pored Eko straže u protestima protiv ekoloških problema (jer nije samo Rio Tinto u fokusu) sada se nalazi već stotina grupa građana. Ne mogu sve uhapsiti, a svako hapšenje samo još više rasplamsava bes građana, poručuje u razgovoru za Danas osnivač i vođa pokreta Eko straža Bojan Simišić.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.