Ivica Dačić (ni)je prekršio diplomatske manire

* Dubravka Stojanović: On nije ni nalik diplomati * Borko Stefanović: Ministar spoljnih poslova ne bi trebalo da se svađa * Dragomir Anđelković: Dačićeve reakcije iznuđene ponašanjem Zagreba
Sagovornici Danasa različito tumače retoriku šefa diplomatije Srbije

Ostavite komentar


  1. Kad vas neko uci pameti i politickim manirima, a pritom je sve svoje manire i politickiautoritrt naravno i diplomatski recnik pokazao u jerinju dok je navaljivao trupce praveci barikade, i nagomilavao sljunak na glavnu saobracajnicu. Mi smo gledali, a svet se cudio dokle dosezu ljudske i politicke gluposti, sa oruk diplomatijom, koja je iz Saveta bezbednosti UN, prebacena na EU i Euleks. Sve se to dokadjalo dok je se Boris Tadic udvarao Josipovicu na Brodu Mira. Dotle je isla nasa diplomatija da smo se na svaka dva meseca izvinjavali susedima za po neko varvarstvo koje su eto ponovo napravili Srbi. Dok smo se mi izvinjavali u Hrvatskoj je rasto "Fasizam", a pozdrav za "Za dom spreni" kruzio kao bauk susedstvom. Inateci se svima svi su jos prvog dana priznali Kosovsku nezavisnost, dok se vrh drzave kao durio nalik na uvredjenu mladu. Jedino je u toj politickoj ujdrumi predsednik Vlade Mirko Cvetkovic bio izuzet od svega, on je uspesno odglumeo Tadicevu politicku marionetu, kojoj se celi svet smejao dok je vrh DS aplaudirao.

  2. Neka se malo redje hvata flasu i bice sve u redu, ovako je stalno u polupijanom stanju pa nije ni cudo sta sve ne lupeta.

  3. Mozda je Dacicevo ponasanje dovoljno macisticko i prorusko,ali ne prilici jednoj maloj,ratom i lopovlukom devastiranoj drzavi koja zivi uglavnom od milosti svih tih kojima bi on da se podsmeva.
    Takav mu je bio i tata Milosevic,pa ne moze on biti bolji,ali nas problem je sto svemoguci,sveprisutni i sve sve sve Vucic celu ovu sramotnu i nediplomatsku igru cutanjem odobrava.Ili je to jos jedno vracanje dugova preko nase grbace i preko kakve-takve buducnosti ovo malo preostale dece.

  4. Ministri obicno nisu diplomate, nego politicari. Diplomate su bile daleko najneuspesniji ministri – Vladislav Jovanovic, Zivadin Jovanovic, Ivan Mrkic. Inace, Borko Stefanovic je bio takodje nespretan i neuspesan kao diplomata. A na to mesto politickog direktora pre par dana je postavljen Zoran Vujic, poljoprivredni inzenjer i najblizi saradnik i najpoverljiviji agent Vuka Jeremica u MSP. Tako da Jeremic i dalje ima odlicne pozicije u MSP i stalni dotok informacija

  5. PO ,KOFERČETOVOJ HARIZMATIČNOJ RETORICI,, ,,IZEM TE ZEMLJO KADA TE OVAKOVI,PREDSTAVLJAJU U SVETU,POSLE,,SLUČAJNO,, NAZVANOG JEDNOG OD ,,SLAVNE TROJKE,,,VRHUŠKE,,DANAŠNJICE,,STRADIJE, ,,PERSSONE NON GRATA,,ZA SVE,,ZASLUGE,,,IZ,,NESREČNO SKLOPLJENIH OKOLNOSTI,,.KOJE SU KONFABULIČNO,,SVI ,,ZABORAVILI,,. PA IM JOŠ I DANAS ,,DOBROVOLJNO,,DOPLAĆUJEMO DA SE ,,POTRUDE, U ,,ZABORAVU,,..

  6. @***
    Ako vam treba hleba,javite se,pa da podelimo!
    eni hleba ne treba ali ceznem za uredjenom drzavom i kompetentnijim drzavnim sluzbenicima.
    Inace,odbijam samozvane unuke-prostake koji se time razmecu i ne preporucuju za drzavnog sluzbenika ali bi prosli kao cuvari mecke ili drug ministra Dacica(sakloni boze)

  7. Poznata je Dačićeva sklonost ka pesmi,alkoholu i terevenkama na četiri točka. O trošku budžeta,naravno.Oholost,oportunistička proračunatost,teatralnost i bahatost su mu genetski usađene "vrline".

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.