Ivica Dačić: Nisam u Moskvi na bezbednosnom skupu 1Printskrin Tviter/Bujar Osmani

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić za Danas kaže da nije u Moskvi na 11. Međunarodnom bezbednosnom forumu.

Upitan da li je to tačno i zato je tamo otšao, odgovara da to niej istina.

– Naravno da nije istina, sad sam o tome pričao na konferenciji za štampu sa makedonskim ministrom. Nisam ni pozvan na tu konferenciju – rekao je Dačić za Danas.

Posle sastanka sa predsedavajućim OEBS Bujarom Osmanijem, Dačić je novinarima rekao da je bio na večeri u Beogradu sa Osmanijem kada je objavljeno da je u Moskvi.

Dačić je naveo da on kao ministar spoljnih poslova nigde ne može da putuje tajno čak i kada bi to želeo, jer sa njim ide policijsko obezbeđenje.

Dodao je da nema razloga da bilo gde putuje tajno i da će uvek reći ukoliko bude želeo negde da putuje.

Dačić je ocenio da je „sa negativnom konotacijom“ objavljeno da je bio u Moskvi, kao da je krišom tamo otišao.

Naveo je da je to još jedan primer hibridnog rata, odnosno lažnih vesti i istakao da je u Srbiji problem što lažne vesti ne dolaze samo s jedne strane sveta, već „ko god stigne poseje poneku lažnu vest“.

Dačić je rekao da Srbija nema nikakvu tajnu već da ima zvanične državne organe koji ne kriju kuda idu, upitavši zašto bi neko tajno učestvovao na javnom sastanku „gde će neko da ga slika“.

On je upitao i zašto, ako je već učestvovao na sastanku u Moskvi, nije objavljena njegova slika sa sastanka i istakao da bi se on „prvi slikao“.

Moskva je domaćin plenarne sednice 11. Međunarodne bezbednosne konferencije a prisutnima se, piše Raša Tudej Balkan, obratio sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev, potom i počasni gost događaja, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. Osim njega sednici su prisustvovali i šef Bezbednosno informativne agencije Srbije (BIA) Aleksandar Vulin.

Ipak, neki mediji su preneli da je u Moskvi i Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari