Ivica Dačić o predlogu Sava Manojlovića: Pozivi na građansku neposlušnost i vraćanje mandata su glupost 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da iz opozicije pozivaju „na neke gluposti, kao što je takozvana građanska neposlušnost i izlazak iz institucija“ i na vraćanje mandata, što se neće desiti.“Šta znači vratiti mandat. Vratiće jedan čovek, ali njegovo mesto pripada sledećem na listi.

Šta će sad – njih dvesta da podnese ostavku, pa neće, naći će se neko ko će da kaže – hvala što sam došao na red, nisam očekivao, da neki tako dvestoti postane poslanik“, rekao je Dačić za TV Pink.

Dodao je da kao ministar unutršnjih poslova, prati dešavanja sa protestima i da se na njima vidi da nema masovnosti, što je, kaže, logično jer je razlika između vladajuće koalicije i opozicije velika.

On je rekao da je izborni dan protekao mirno i da je policija odgovarala na sve prijave, ali je na tužilaštvu da kvalifikuje događaje.

Podsetimo, Savo Manojlović, lider pokreta „Kreni-promeni“ pozvao opoziciju da vrati mandate i izađe iz Skupštine grada Beograda, Niša, Opštine Novi Beograd, kao i iz republičkog parlamenta zbog izbornih mahinacija.

U slučaju da se opozicija složi oko ovog pitanja on je najavio potpunu građansku neposlušnost od subote. Međutim, nije naišao na pozitivne odgovore partija opozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari