Ivica Dačić o preseljenju Srba sa severa Kosova u Sandžak: Još nisam čuo da su Sonja Biserko i Čanak negde branili Srbe 1Foto: Printscreen Pink

Šta nagoni Čanka i Biserko da dođu do takvog zaključka? To je očigledno smišljena ideja da Srbija dozvoljava da Kurti pravi teror prema Srbina na KiM, a oni se zalažu da Srbi ostanu na Kosovu.

Još nisma čuo da su Sonja Biserko i Čanak negde branili Srbe, rekao je Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova povodom informacije koju su Sonja Biserko, direktorka Helsinškog odbora za ljudska prava i Nenad Čanak, nekadašnji lider LSV preneli kosovskom premijeru, da Srbija planira preseljenje Srba sa severa Kosova u Sandžak.

On je gostujući na televiziji Pink naveo, da to sve govori da psotoji taktika i cilj da se unese što više konfuzije u redove srpske zajednice koji žive na KiM.

– Svi oni koji govore o tome da je srpska vlast nešto potpisala i da to ne valja, to sve nije tačno. Ovde je reč o izigravanju svih dogovora sa međunaronom zajednicom i paklenom cilju da se Kosovo reši svih Srba. Zato je bitno da oko toga imamo jednistven stav i da se da podrška rukovodstvu koje pregovara. Cilj je etnički čisto Kosovo. Sve što rade Čanak i Biserko jeste stvaranje klime u kojoj se neće dozvoliti da Srbija bude stabilna, jaka i da se razvija jer je ona takva  brana za dominaciju parcijalnih interesa stranih sila u regionu – naveo je Dačić.

Prema njegovim rečima, svi smo svesni toga da postoji jedan broj političara u Srbiji i regionu koji u paketu prihvata sve aranžmane sa nekima koji kreiraju takvu sliku na Balkanu.

Dačić kaže da oni imaju slične stavove o svim temama, ne samo o Kosovu nego i o Republici Srpskoj koju kvalifikuju kao genocidnu tvorevinu.

– To je olnkluziv paket koji podrazumeva da ne možete da se izjasnite samo o jednoj temi nego o svemu – naveo je Dačić.

Prema njegovim rečima, bez obzira na sve izjave politička situacija u sredinama gde živi više narodna je stabilna.

– To je nešto po čemu smo mi primer – zaključio je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari