Ivica Dačić posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti: Država je imala je suzdržan ali veoma jasan odgovor, šokirani smo lažima koje se plasiraju 1foto FoNet Ana Paunković

Povodom demonstracija koje su se sinoć dogodila ispred zgrade Starog dvora u Beogradu zbog. kako opozicija kaže izborne krađe, održana je sastanak Biroa za koordinaciju službi bezbednosti. Šef Biroa Ivica Dačić, kazao je da je bezbednosna situacija stabilna i da će država obezbediti red i mir u zemlji, prenosi N1.

Najoštrije smo osudili akt nasilnog upada u institucije, nisu to bili potlički protesti nego pokušaj nasilnog osvajanja vlasti, upad u Skupštinu Grada – Stari Dvor, rekao je Dačić.

„Analizirana je bezbednosna situacija. Zaključeno je da bez obzira na brojne izazove koje su ovih dana bili prisutni i bez obzira na to što se o ovome govorilo već nedeljama unapred o najavi ovih nasilnih aktivnosti koje su pre svega usmerene ka nasilnom osvajanju institucije i rušenju ustavnog poretka, da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, kao i da će svi elementi sistema bezbednosti nastaviti da koordinirano deluju na zaštiti ustavnog poretka“, naglasio je Dačić.

„Jedna je stvar da li ćete vlast ostvojiti na izborima, a druga da li ćete je osvojiti na ulici, nasilnim putem. Reakcija državnih organa je bila veoma suzdržana“, istakao je šef Biroa Ivica Dačić.

Kako je istakao, nasilje je upotrebljavala koalicija koja je sebe nazivala da se bore protiv nasilja.

„Svi smo šokirani brojnim lažima koje se plasiraju. Laži koje govore da oni nisu upotrebljavali nasilje, da su to ubačeni elementi. O tome će nadležni organi dati dokaze jer oni time sebe žele da amnestiraju“, istakao je Dačić.

Kako je naglasio šef Biroa, država daje podršku svih državnim organima da sačuvaju ustavni poredak.

„Država je imala je suzdržan ali veoma jasan odgovor. Nikakvo nasilje se neće dozvoliti prema državnim institucijama i onima koji je brane“, naglasio je Dačić.

U zgradi Predsedništva održan je sastanak Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, kojem je prisustvovao šef Biroa Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministarka pravde Maja Popović, republički javni tužilac Zagorka Dolovac i drugi.

Povod sastanka bile su demonstracije ispred zgrade Starog dvora u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari