Ivica DacicFoto: FoNet/ Zoran Mrda

Lider SPS Ivica Dačić ponovio je i posle današnjih konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je koalcija SPS-JS spremna da nastavi saradnju sa SNS. On međutim nije mogao da potvrdi da li to i naprednjaci i njihov šef Vučić žele.

„Smatramo da delimo zajedničke ciljeve kada je reč o budućnosti srbije i zato smo spremni za nastavak saradnje. O tome će konsultacije sa SNS biti nastavljene narednih dana“, naveo je Dačić posle sureta sa Vučićem.

Razgovaralo se o saradnji, kako je naveo, načelno i suštinski, a ne personalno

Na pitanje da li SNS želi socijaliste u vladi s obzirom na to da je bilo različitih stavova, on je odgovorio da će se o tome predsednik SNS izjasniti.

„To nije pitanje za mene nego za SNS i predsednika Vučića. Izražen je pozitivan stav i od strane predsednika u vezi naše saradnje“, kazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, saradnja SNS i SPS nikad se nije temeljila na potrebi ili moranju nego na zajednilkim ciljevima, „koji nas podstiču da budemo optimistični da u narednom periodu možemo da odgovorimo svim izazovima“.

„Važno je da Srbija bude jedinstvena i politički stabilna. Mi smo spremni da budemo deo te jedinstvenosti i političke stabilnosti“, rekao je Dačić.

On je dodao da su u ovoj koaliciji ponosni na rezultate ostvarene tokom 10 godina saradnje sa SNS.

Budući da je Dačić odlazeći predsednik Skupštine Srbije, on je održavanje konstitutivne sednice najavio za narednu nedelju.

Posle koalicije SPS-JS na konsultacije je pozvana koalicija Ujedinjeni za pobedu Srbije u 15.30 sati, a sat vremena posle i koalicija oko SNS.

Prva je današnje konsultacije obavila koalicija Nada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari