Ivanović (NPS): Na delu je tiho prepuštanje Kosova u albanske ruke 1Foto: NovaS/Printskrin

Poslanik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Aleksandar Ivanović izjavio je danas da Srbija dozvoljava tiho prepuštanje Kosova i Metohije u albanske ruke, a pritom nije obezbedila garanciju za bezbednost građana koji tamo žive.

Ivanović je za televiziju Nova ocenio da se kosovski premijer Albin Kurti „svojski“ trudi da svakog dana uradi sve što je u njegovoj moći da ta teritorija postane etnički čista, da se Srbi primoraju da je napuste i da se uklone svi simboli Srbije.

Ovo što danas gledamo na Kosovu i Metohiji je dobrim delom posledica naših poteza. Kurti se zalaže za stvaranje velike Albanije i nezavisnu državu koju će joj pripojiti, rekao je Ivanović, navodi se u saopštenju NPS.

Ivanović je podsetio da je u strukturama kosovske policije bilo skoro 500 naoružanih srpskih policajaca, koji su se dnevno bavili pitanjem bezbednosti ljudi koji žive na tom prostoru, ali ih sada tamo nema.

Oni nisu dobili otkaz od Kurtija, već je Srpska lista insistirala da pred kamerama vrate oružje i
napuste institucije, podsetio je on.

Prema njegovim rečima, Kurtijev izričit zahtev u svim pregovorima i razgovorima je da se demilitarizuju sve grupe Srba koje se konstantno javljaju na svim barikadama i pružaju otpor, a neretko koriste i oružje i da se teritorija od njih očisti.

Kurti nije znao imenom i prezimenom ko su ti ljudi, već samo da postoji takva formacija. Od incidenta u Banjskoj mi više nemamo te ljude na Kosovu. Neko sa naše strane je pažljivo selektujući okupio grupu momaka i napravio incident koji ima tragične posledice, gubitak četiri života. Niko od njih, uključujući njihove članove porodica, nije na teritoriji Kosova, niti će ikada više moći da kroče tamo, tvrdi Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari