Ivković: Strah je na svakom koraku 1Foto:N1

Proslavljeni košarkaški trener Dušan Duda Ivković kaže da ne radi u interesu Saše Jankovića, nego u interesu građana Srbije, jer je zaštitnik građana u ostavci, po njegovoj oceni, najbolji čovek za funkciju predsednika onako kako to propisuje Ustav.

Ivković je rekao i da se stidi aktuelne vlasti, te da je u zemlji zavladao strah na svakom koraku. Ivković je u Novom danu televizije N1 rekao da ničim nije vezan za Sašu Jankovića, i da zaštitnika građana u ostavci poznaje tek dva meseca, ali da ga je opšta situacija u zemlji “naterala” da podrži Jankovićevu kandidaturu za predsednika. Ivković je rekao da je bio totalno apolitična ličnost, dok nije doživeo blaćenje.

“Mogao sam da dobijem plac na Dedinju, i verovatno je za to trebalo da podržim vlast Slobodana Miloševića. Od jedne jedine vlasti nikada ništa nisam dobio. Mogao sam lako da budem blizak lokalnoj samoupravi na Zvezdari i živim kao penzionerska biljkica, okružen mojim golubovima, mojim psima, mojim prijateljima i plaćam neke minimalne poreze”, navodi Ivković i objašnjava da mu je, nakon što je podržao protest inicijative Ne da(vi)mo Beograda i NIN-u dao intervju o tome, zahtev za legalizaciju kuće povučen po nalogu gradskog menadžera Gorana Vesića.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=nzD1oz1LU14]

Ivković ocenjuje da je strah u Srbiji prisutan na svakom koraku, i da je televizija N1 verovatno jedina na kojoj će biti gost. Kaže i da je prijateljima novinarima rekao da ih razume, i da od njih ne traže da istupaju, jer zna da bi zbog toga izgubili posao.

Ivković je uveren u sigurnu pobedu Jankovića u drugom krugu predsedničkih izbora.

“Da, ići ću i go, i bos, i verujem da je ovo ključni momenat. Ukazala nam se šansa da podržavamo određenu ličnost koja će da nam vrati bolju zemlju i bolji život.Sigurno je da neću da stanem, mislim da radim nešto, ne u intersu Saše Jankovića, nego našeg naroda”, zaključuje Ivković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari