"Iza nas godina velikih izazova, mnogih iskušenja i teških odluka": Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sumirao 2022. godinu 1Foto: J. Patarčić/Danas

“Iza nas je godina velikih izazova, mnogih iskušenja i teških odluka, ali godina u kojoj smo pokazali odlučnost i odgovornost u nameri za kvalitetniji život svih generacija naših sugrađana”, izjavio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, sumirajući 2022. godinu.

Kako je naveo Bakić, s obzirom na okolnosti pod kojima je lokalna samouprava radila, navodeći pandemiju korona virusa, ukrajinsku i energetsku krizu, te veliki poremećaj na tržištu cena, lično je prezadovoljan ostvarenim i postignutim rezultatima.

“Ono što je nama za ponos, to je već druga godina zaredom finansijske stabilnosti Grada Subotice i to takva finansijska stabilnost kakvu ovaj grad zaslužuje”, istakao je Bakić, dodajući da su finansijsku stabilnost pohvalili “svi relevanti organi u Srbiji”, te da pohvale stižu i iz diplomatskih krugova, podsećajući da je Suboticu ove godine posetio i veliki broj ambasadora.

On se zahvalio svim zaposlenima u lokalnoj samoupravi, navodeći da je svaki pojedinac dao svoj maksimum i doprineo da Grad Subotica ima ovakve rezultate.

“Nisam lagan za saradnju, zahtevan sam i to dobro znam, pa čak i moji saradnici kada mi hvataju dobre vesti, kažu dobili smo priznanje, pohvalili su nas da smo najbolji, a ja dosta puta odgovaram, kakvi su ovi ostali ako smo mi najbolji. Uvek imam zamerku, uvek imam kritiku, ali se rukovodim jednim načelom kojim se rukovodim ceo život, bolje da ih ja kritikujem, a drugi da ih hvale. Naopako bi bilo da ih ja hvalim, a da ih drugi kritikuju”, kazao je Bakić.

Gradonačelnik Subotice se zahvalio i medijima na, kako je rekao, objektivnom i korektnom izveštavanju, navodeći da nema nijednu primedbu.

Balint Pastor se takođe zahvalio medijskim radnicima u ime Skupštine grada i svih odbornika na praćenu sednica lokalnog parlamenta, objašnjavajući da ih je u toku ove godine bilo ukupno 15, odnosno 13 redovnih i po jedna vanredna i svečana.

On je podsetio da su u ovoj godini, bez obzira na sve poteškoće, realizovani neki vrlo bitni projekti i da su počeli da se bave temama od kojih su, kako je naveo, “svi bežali u proteklih 30, 40 i50 godina”.

“Radimo i radili smo na vraćanju stare slave Palića. Radili smo i na očuvanju gradskog jezgra Subotice. Radili smo na razvijanju i ostvarivanju razvojnih zamisli svih naših mesnih zajendica i mislim da je najbitnije ono o čemu je i gradonačelnik govorio, da je stabilnost bila sve vreme prisutna i u radu Gradske uprave i u samoj Subotici, bez obzira na sve poteškoće”, poručio je predsednik Skupštine grada.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari