Izabrano rukovodstvo Stranke slobode i pravde u Užicu 1Aleksandar Veselinović/Foto: SSP Užice

Aleksandar Veselinović, užički advokat i građanski aktivista, izabran je za predsednika Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Užicu.

Vesna Blagojević, pedagoškinja je izabrana za potpredsednicu odbora, a Katarina Mićunović, menadžerka prodaje, za predsednicu Izvršnog odbora.

Uz ocenu da ta stranka želi da „vrtati Užicu nekadašnji sjaj“, u saopštenju tog odbora je navedeno da je taj grad „u tami, da je postao neprepoznatljiv i da iz njega, zbog loše lokalne i nacionalne politike, odlaze mladi i obrazovani, a oni koji ostaju su zastrašeni i ucenjeni od vladajuće stranke“.

„Želimo da probudimo građansku svest i solidarnost, građane da oslobodimo straha“, navedeno je, između ostalog,  u saopstenju užičkog odbora SSP.

„Borićemo se za slobodu lokalnih medija, borićemo se da naš grad bude čistiji, uređeniji, da se sačuvaju od vandalskih građevinskih poteza zaokružene urbanističke celine, po kojima je grad prepoznatljiv, a da bi se namirila „utaljena bratja“ preko džepova građana. Borićemo se da ponovo postanemo univerzitetski centar, u koji mladi dolaze da svojom energijom i pameću ožive grad, a ne da iz njega beže. Vratićemo Užice na“, dodaje se, „kulturnu mapu regiona, a jedan od naših prioriteta je i zaštita našeg prebogatog prirodnog okruženja, koje zahteva najviši stepen odgovornosti“.

Taj odbor je pozvao Užičane „da se se oslobode straha i da se, predlozima, idejama i angažovanjem, pridruže zajedničkoj borbi da, kako se, između ostalog navodi, „Užice vratimo Užičanima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari