Aleksandar Vučić poručuje s izbornog mitinga u Smederevu: Glasa se za i protiv mene 1foto FoNet/Instagram Miloš Vučević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i nosilac liste SNS na izborima 17. decembra izjavio je danas da će Kosovo i Metohija uvek biti Srbija.

„Kosovo i Metohija je deo Srbije bilo je i biće uvek Srbija. Za razliku od njihovog vremena kada su sve učinili da ne bude“, poručio je Vučić okupljenima ispred hale u Smederevu u kojoj se održava predizborni skup Srpske napredne stranke.

On je dodao da će Srbija brinuti o srpskom narodu gde god da živi.

Vučić je rekao je da kao predsednik Srbije ne može da uradi ništa za građane ukoliko većinu na izborima osvoji neko drugi. On je rekao da pre njega niko nije smeo da snimi film o Jasenovcu, da ime ulicama po srpskim kraljevima ili junacima sa Košara kao i da bivšim vlastima nije padalo na pamet da kupe sliku Paje Jovanovića.

„Sedamdeset godina nismo napravili film o Jasenovcu, 20 godina nismo dali ime bulevaru po junacima sa Košara, nismo smeli da srpske kraljeve pomenemo u imenima ulica, a da ne pominjemo da im nije palo na pamet da kupe sliku Paje Jovanovića. Onda sam ja pozvao ljude iz više ministarstava i rekao kupite tu sliku koliko god da košta imamo pare. A oni meni kažu, ne može po zakonu, a ja im kažem nađite zakon, idite i kupite i kao što vidite može, samo kad se hoće“, rekao je Vučić na mitingu u Smederevu.

On je dodao da je sve što je ikad rekao istina, da je i on mogao „da se šminka svakog dana i da se gleda kako je lep“ a da ne izgradi ni jedan put niti bolnicu, te nejavio da će Smederevo dobiti magnetnu rezonancu na proleće

Kad je prvi put došao u Smederevo, kaže, gotovo niko nije ni radio, a sada bi da se vrate na vlast oni koji su zamalo uništili Srbiju.

Nakon toga, član SNS-a rekao je i da on kao predsednik države ništa ne može da uradi za građane Srbije ako premijer bude iz neke druge stranke, te pozvao građane da glasaju i „pobede sve liste Dragana Đilasa“.

„Ljudi treba da znaju kada glasaju da ne glasaju samo za listu poslanika, već za svog predsednika. Za ili protiv mene, baš kako oni kažu“, rekao je Vučić na promociji liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“.

On je rekao da je ponosan što je Srbija sada „slobodna, slobodarska i nezavisna“.

„Mislite da je to zauvek dato. Nije. To se očas posla okrene u suprotnom smeru, kao što su to uradili 2000. godine“, rekao je Vučić.

On je rekao da na ovim izborima postoji samo dva izbora – da se glasa za predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa ili za listu „Srbija ne sme da stane“ i pozvao sve građane da izađu na izbore 17. decembra „kako bi pobedili Đilasa“.

Vučić je dodao da će, ako sadašnja opozicija dođe na vlast, ona uništiti Srbiju.

U Smederevu je i, kako je predstavljen, prvi na listi „Aleksandar Vućić – Srbija ne sme da stane“ Miloš Vučević govorio o svim problemima sa kojima se vlast suočila u poslednjih 11 godina, a koje je prevazišla zahvaljujući „hrabrom liderstvu“ Aleksandra Vučića.

On je ponovio da su naredni izbori značajni za sudbinu naroda, a dodao je i da su svi van ove liste „sve upropastili“, da će se „svi udružiti“ i da glas za njih znači povratak u 2012. godinu. Prisutnima su se obratili i novi kandidati za poslanike na ovoj listi Tatjana Macura i Arno Gujon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari