Vučić: Ne borim se ni protiv koga, pomažem listi Srbija ne sme da stane 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se na narednim izborima ne bori ni protiv koga, već da pomogne listi „Srbija ne sme da stane“.

„Ja se borim da pomognem listi ‘Srbija ne sme da stane’, nedvosmisleno, otvoreno, časno i pošteno ne želeći da se sakrijem. Isturio sam sebe jer smatram da su ovi izbori odsudni i da mi svoju sudbinu određujemo 17. decembra, ovo nije fatalistički pristup, već objektivno sagledavanje situacije“, rekao je Vučić na televiziji Tanjug gde je gostovao povdom 80. godišnjice osnivanja istoimene agencije.

On je govorio o aerodromu, železničkoj stanici, budućoj autobuskoj stanici, putevima koji se grade i koji će tek biti izgrađeni.

Vučić je rekao da Srbija po kvalitetu života zaostaje za Hrvatskom između četiri i šest godina, a da je zaostajala 30 ili 35 godina, a ponovio je i da će prosečna plata u Srbiji biti 1400 evra za četiri godine.

On je rekao da je procena privrednog rasta za ovu godinu 3,6 odsto, kao i da će bruto domaći proizvod (BDP) u decembru iznositi 69 milijardi evra, te da je MMF jedino za Srbiju rekao da „odlično stoji“.

Svako ko glasa za opoziciju, evropsku ili proljotićevsku, glasa za Đilasa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je na televiziji Tanjug niz kritika na račun opozicije i ponovio da građani za koga god od opozicije da glasaju, treba da znaju da u stvari glasaju za Dragana Đilasa.
On je desničarsku opoziciju koja sebe naziva državotovrnom, više pota nazvao „proljotićevskom“ i rekao da „proevropska opozicija nema nikakav problem da ide zajedno sa proljotićevskom, samo ako su svi protiv Vučića“.

Predsednik je govorio o napadima na svoju porodicu, pre svega na majku, koja je, kako je naveo „završila fakultet sa visokim ocenama, bila dežurni urednik u noći bombardovanja RTS-a kada je raketa bacila deset metara i kada je slučajno preživela“ i osudio uvrede koje su pojedini mediji objavili na njen račun.

Istakao je da nije bilo isto kada su u blizini stana Dragana Đilasa u kojem mu žive deca puštani snimci pesme u kojoj se on optužuje da je lopov, jer je kako je objasnio, važno da se kaže kada je neko krao za sebe.

Na pitanje zašto SNS ide u koaliciji sa radikalima na lokalne izbore, rekao je da tu ima desetak stranaka koje okupljaju ljude koji su pošteno radili svoj posao.

„Nije im smetao Šešelj kada je podržao Marka Bastaća u Starom Gradu ili Aleksandra Šapića na Novom Beogradu, samo kada je bilo protiv SNS-a“, rekao je Vučić.

Upitan da prkomentariše izjavu ministra Tomislava Žigmanova da su Hrvati zabrinuti zbog ponovne saradnje Vučića sa radialima, Vučić je rekao da se „vidi da je ministar mnogo zabrinut, a sedi u vladi i koristi službeni auto“.

Dodao je da se ne bi kladio na slogan SPS-a „Srbija na ivici“ koji treba da poruči da se s jedne strane treba osloniti na Dačića, kao i da socijalisti vide probleme koje drugi ne vide, ali je i potvrdio da je bio upoznat da će socijalisti imati listu „Ivica Dačić- premijer“.

Na pitanje da li glas za Dačića znači glas za Vučića odgovorio je negativno i rekao da za njega glas znači samo ako se glasa za listu „Srbija ne sme da stane“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari