Kako ide formiranje vlasti na Starom gradu: Šta kaže Marko Bastać, a šta Dejan Žujović – da li su ih kontaktirali iz Biramo Stari grad? 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Niko nas nije kontaktirao. Mi imamo samo jednog izglasanog odbornika na Starom gradu i ne možemo da upravljamo tim procesom. Nije nam prijatno da komuniciramo putem medija sa svojim kolegama, pa vas molimo da to ostavimo za malo kasnije – kaže za Danas Dejan Žujović, nosilac liste „Za zeleni Beograd“.

On je tako odgovorio na pitanje Danasa o tome da li se čuo sa nekim iz opozicije sa liste Biram Beograd u vezi sa formiranjem vlasti na Starom gradu.

Marko Bastać nosilac liste Čuvari Starog grada dva dana unazad za Danas odbija da odgovori na pitanje da li će sa opozicijom formirati vlast na toj opštini, imajući u vidu da od njega takav ishod i zavisi.

Za razliku od Dejana Žujovića koji je, prema preliminarim rezultatima, osvojio zaista samo jedno odborničko mesto, Marko Bastać je osvojio deset i jasno je da od njegove odluke zavisi da li će opštine Stari grad pasti u ruke opozicije ili vlasti naprednjaka.

On je i danas, poput juče, za Danas rekao da čeka zvanične rezultate izbora, te da će se onda odazvati pozivima za formiranje vlasti.

Podsetimo, prema preliminarnim rezultatima, lista Čuvamo Stari grad, osvojila je 23 odbornika, Srpska napredna strana – 21, Čuvari Starog grada Marko Bastać – 10, Narodna lista – jedan mandat, Za zeleni Stari grad Dr Dejan Žujović – jedan mandat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari