"Biram borbu" spremna za početak kampanje: Traju razgovori o eventualnom kandidatu za gradonačelnika i podeli mandata na beogradskoj listi 1Foto FoNet: Zoran Mrđa

Grupa partija i pokreta “Biram borbu”, koji su najavili učešće na beogradskim izborima spremila je strategiju za kampanju koja će početi posle potpisivanja koalicionog sporazuma i biće usklađena sa početkom prikupljanja potpisa, kažu sagovonici Danasa iz ove grupacije.

Sve to se očekuje u narednih par dana, budući da predstavnici Zeleno-levog fronata, Narodnog pokreta Srbije, DS, Ekološkog ustanka, PSG i Novog lica Srbije već uveliko razgovaraju o raspodeli mandata na izbornoj listi za Beograd, eventualnom kandidatu za gradonačelnika, ostalim lokalnim izborima i kontroli izbora.

Prema našim nezvaničnim saznanjima početak razgovora o raspodeli mandata je bio buran zbog prevelikih apetita pojedinih članica, što je, kako nam je rečeno, u jednom momentu pretilo da dovede do razlaza. Međutim, naši izvori navode da je dogovor i dalje moguće postići, s obzirom na to da su svi svesni da treba da spuste loptu jer bi još jedna podela unutar opozicije jako loše delovala na birače.

Miloš Pavlović, potpredsednik Narodnog pokreta Srbije, za Danas kaže da će “Biram borbu” početi danom overe koalicionog sporazuma za sta verujem da ce se desiti u narednih dan dva.

– S obzirom da se u petak raspisuju izbori i za beogradske opstine očekujemo da potpisivanje koalicionog sporazuma bude usklađeno sa stvaranjem uslova za početak prikupljanja potpisa. Što se tiče samog sastava izborne liste i eventualnog kandidata za gradonačelnika o tome se trenutno vode pregovori i blagovremeno ćemo o svemu obavestiti javnost – navodi Pavlović.

I njegov kolega, član Predsedništva PSG Vladimir Pajić, kaže da koalicija “Biram borbu” u narednim danima ulazi u javni deo kampanje.

– U ovom trenutku se radi na organizaciji kontrole izbora koja će biti presudna. Pored toga finaliziraju se dogovori na lokalima širom Srbije. Odnos na samim listama zaista nije presudan jer je svima prvenstveno važno da zajedno razvlastimo SNS i satelite. Ime kandidata će uskoro biti objavljeno sa čvrstom verom u pobedu – navodi on.

U ZLF, do objavljivanja ovog teksta, nismo uspeli da dobijemo odgovor na pitanja o kampanji, listi i kandidatu za gradonačelnika.

Podsetimo, predsednica Skupštine Ana Branabić raspisaće u petak u 10 sati izbore za gradove i opštine u kojima nisu održani 17. decembra 2023. Time će lokalni izbori širom Srbije u više od 80 opština biti spojeni sa izborima za Skupštinu grada Beograda zakazanim za 2. jun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari