Biram borbu: Tokom noći zapisnici na Novom Beogradu prepravljani u korist SNS 1Foto FoNet Zoran Mrđa

Koalicija „Biram borbu“ saopštila je da ima dokaze da su tokom noći prepravljani zapisnici za izbornih mesta na Novom Beogradu i da je došlo do prekrajanja volje građana u korist Srpske napredne stranke (SNS).

Narodna poslanica Zeleno levog fronta Jelena Jerinić rekla je na vanrednoj konferenciji za novinare ispred Opštinske izborne komisije da će opozicija tražiti uvid u izborne materijale, jer je očigledno da je SNS izvršio ozbiljne mahinacije kako bi prepravio izborne rezultate u svoju korist.

„Prema našim preliminarnim rezultatima opozicija je pobedila sa 25 mandata za liste Kreni promeni i Biramo Novi Beograd, a SNS je osvojio 24 mandata. Imamo dokaze da su tokom noći ispravljani zapisnici, imamo jedan video snimak ispravljanja, a takođe i da je Opštinska izborna komisija jutros imala sednicu na koju nije zvala opoziciju i tu su doneta rešenja o ispravljanju takozvanih lakih i teških grešaka. Danas je na naš pritisak sazvana nova sednica, ali elektronska i na njoj nije bilo diskusije“, rekla je Jerinić.

Dodala je da će lista Biram borbu podneti prigovore jer je očigledno da je dodavanjem glasova pre svega Ruskoj stranci kao manjinskoj izmenjena rapodela mandata.

Jerinić je navela da će se nastaviti koordinirani pritisak i na ostale komisije gde se sumnja da ima prekrajanja, poput Savskog Venca gde se sumnja da se glasovi dodaju stranci slovačke manjine, jer je njima potreban manji broj glasova da dođu do mandata, a navela je da se slične mahinacije trenutno događaju i u Nišu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari