Biramo Beograd: Prekrajanje izborne volje i na Vračaru, opoziciji "skinut" mandat 1Foto:opstina vracar

Koalicija „Biramo Beograd“ saopštila je da je na današnjoj sednici Opštinske izborne komisije na Vračaru došlo do grubog prekrajanja izborne volje građana tako što su pod izgovorom navodno tehničkih ispravki na četiri biračka mesta naknadno prepravljeni zapisnici bez ikakvog osnova.

„Takvim prekrajanjem izmenjen je količnik, odnosno naša lista ‘Biramo Vračar’ umesto prvobitnih 28, sada ima 27 mandata, lista ‘Vračar Vračarcima – društvo za ulepšavanje Vračara’ dobila je treći mandat, a manjinska lista Grka je ostala sa jednim odborničkim mestom“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je takvom naknadnom preraspodelom odnos snaga potpuno promenjen, te sada Srpska napredna stranka „sa svojim fantomskim listama ima falsifikovanu većinu“ od 32 mandata, u odnosu na 31 mandat opozicije.

„Sasvim je jasno da je večeras na Vračaru reč o pokušaju da se na najgrublji način naknadno prekroji izborna volja građana i falsifikuju zapisnici kao što je već pokušano na Novom Beogradu i u Nišu, iako su birači na ovim opštinama i Nišlije, uprkos svim opstrukcijama, jasno poručili da žele promene i glasali većinski za opozicione liste“, saopštila je koalicija „Biramo Beograd“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari