Odluka "Biramo Beograd" o povlačenju iz izbora zavisi i od Sava Manojlovića, lista Kreni-Promeni na Vračaru najverovatnije će biti prihvaćena 1Foto FoNet: Zoran Mrđa

Koalicija „Biramo Beograd“ još nema konkretnu odluku da li će se priključiti eventualnoj blokadi izbora 2. juna koju najavljuje pokret Kreni-Promeni, ukoliko sve opozicione liste ne budu prihvaćene, nezvanično saznaje Danas od izvora unutar ove koalicije.

Sastanak članica „Biramo Beograd“ očekuje se danas ili sutra u prepodnevnim časovima, a ukoliko Manojlovićeva lista odluči da na izborima ne učestvuje postoji mogućnost da to isto učini i „Biramo Beograd“, kaže izvor Danasa. Napominje da sastanak i dalje nije zakazan.

Svakako, po rečima našeg izvora, odluka „Biramo Beograd“ zavisi od postupanja Kreni-Promeni koji su dali rok do sutra u podne da sve njihove i liste „Biramo Beograd“ budu prihvaćene. Preciznije, odluka zavisi od proglašenja ili odbijanja Manojlovićeve vračarske liste, rečeno nam je u koaliciji.

No, ipak se očekuje da sve liste Kreni-Promeni, pa tako i ona u opštini Vračar, kako tvrdi naš izvor, budu prihvaćene, izuzev onih gde nema dovoljnog broja potpisa za proglašenje liste, kakva je situacija u Rakovici.

Lista Kreni-Promeni za opštinske izbore na Vračaru, kako nezvanično saznajemo u lokalnoj izbornoj komisiji, biće prihvaćena.

Lista „Biramo Sopot“ odbijena je jer u zakonskom roku za otklanjanje nedostataka, od 48 časova, nije dostavila najmanje 95 nedostajućih pravno valjanih overenih pismenih izjava birača da podržavaju izbornu listu. Odbijanje ove liste, kako nam je rečeno, koalicija ne smatra spornim jer je do odbijanja došlo zbog toga što nisu predali dovoljan broj potpisa.

Manojlović je danas izjavio da će najverovatnije 2. juna ići u blokadu izbora.

„Posle ultimatuma od utorka izborili smo se za 5 opozicionih listi (četiri Biram borbu i jedan Kreni – Promeni). Dve izborne liste nemaju dovoljan broj potpisa – kao odgovorni ljudi i pored opstrukcija prihvatamo da se one ne odobre“, naveo je Manojlović.

Njegov pokret dao je vlastima rok do petka u podne da proglase sve opozicione listu.

Na izbore, ako se Biramo Beograd i Kreni-Promeni povuku, neće učestvovati ni „MI – snaga naroda“, saopštio je predsednik ovog pokreta Branimir Nestorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari