Brnabić: Nemam razloga da sumnjam da će Šapić biti gradonačelnik Beograda 1Foto: BETAPHOTO/MILAN ILIC

Funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić danas je rekla da veruje da će SNS oformiti vlast i u beogradskim opštinama Stari Grad, Vračar i Savski venac, te da nema razloga da sumnja da će Aleksandar Šapić ponovo biti gradonačelnik Beograda.

Ona je za Juronjuz Srbija (Euronews) kazala da su izborni rezulatati SNS, u te tri centralne gradske opštine na nedavnim izborima, „bili realano bolji“ nego na decembarskim izborima.

„Verijem da možemo da oformirmo vlast i na svim tim opštinama“, kazala je Brnabić.

Prema njenim rečima, o tome razgvoraju predstavnici SNS u tri centralne beogradske opštine.

Kazala je i da će vlast na nivou Beograda, gde koalicija oko SNS ima većinu, biti formirana u zakonskom roku, te da se nada da će do toga doći što pre.

Upitana o navodima pojedinih medija da Aleksandar Šapić možda neće biti gradonačelnik, ona je odgovorila „da nema razloga da sumnja da će biti“.

Portal nova.rs je prethodno objavio saznanja da Šapić nije siguran za mesto gradonačelnika, te da se u SNS sve glasnije priča o povratku (Siniše) Malog na čelo Beograda.

„Njima generalno ništa ne verujem“, kazala je Brnabić, koja je i predsednica Skupštine Srbije.

Na pitanje o odluci pokreta Kreni-promeni da napusti skupštine Beograda i Novog Beograda, Brnabić je navela da taj potez ima „velike sličnosti sa delom opozicije“.

„Zanimljiv je potez Save Manojlovića – rekao je da će preuzeti mandate, ali da neće učestvovati u radu gradske skupštine i skupštine Novi Beograd, ali će učestvovati svuda ostalo. I sada imate situaciju kao ‘tzv bojkot opoziciju’, koja bojkotuje Beograd, ali nigde drugde“, ocenila je ona.

Govoreći o spiskovima SNS sa podacima građana, koje je objavio novosadski pokret „Bravo“, u kojima pored nečijeg imena piše da je „protiv SNS“ i slično, kazala je da ti spiskovi nastaju tokom rada aktivista na terenu i da „pokazuju do koje mere SNS ima detaljne spiskove“.

„Kada idete u kampanju od vrata do vrata, imate ljude koji kažu ‘Bežite, nisam vaš, mrzim vas, nikada neću glasati za vas, nemojte da me maltretirate’. Vi upišete da više ne bi maltretirali tog čoveka“, navela je ona.

Brnabić je dodala da u tim spiskovima imaju „komentar za svakog čoveka kog su obišli“.

Upitana zbog čega su ljudi koji su radili u kol centru SNS u Novom Sadu bežali kada je otkriven taj kol centar, Brnabić je kazala da su se „sklanjali od konflikta“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari