CeSID o izbornim rezultatima u Beogradu: SNS 64 mandata, Kreni-promeni 21, Biramo Beograd 14 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Lista „Aleksandar Vučić – Beograd sutra“ osvojila je 52,9 odsto glasova, odnosno 64 odbornička mandata u Skupštini grada Beograda, na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka, objavio je danas Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID).

CeSID je na društvenoj mreži Iks naveo da je, prema preliminarnim rezultatima, lista „I ja sam Beograd – Savo Manojlović“ osvojila 17,4 odsto glasova (21 mandat), a lista „Biramo Beograd“ 12,2 odsto (14 mandata).

Cenzus su prešle i lista „Mi, snaga naroda – Dr Branimir Nestorović“ sa 8,1 odsto glasova (devet mandata) i manjinska Ruska stranka sa 1,2 odsto glasova (dva mandata).

Ispod cenzusa su ostale lista „Za zeleni Beograd – Dr Dejan Žujović“ sa 1,2 odsto, kao i „Mi – Glas iz naroda“, Dosta je bilo, i „Jedan od pet miliona“ sa po 0,9 odsto osvojenih glasova.

Lista „Ćale, ovo je za tebe“ osvojila je 0,8 odsto, Narodna stranka 0,6 odsto, Unija Roma Srbije 0,4 odsto, lista „Naš grad“ 0,3 odsto, a Stranka pravde i pomirenja 0,1 odsto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari