Da li je opozicija najbolje prošla u Nišu? 1foto: Daliborha Alihodžić

Opozicija u Nišu proglasila je pobedu i poručila da je on „od večeras slobodan grad“. Njeni predstavnici nisu saopštili rezultate izbora, već su kazali da oni „još pristižu“, ali da „sve govori da će opozicija imati apsolutnu većinu“.

Na vanrednoj konferenciji za novinare na centralnom Trgu kralja Milana dr Dragan Milić, nosilac liste grupe građana, koja je ostvarila najbolji rezultat među opozicionim snagama, kazao je da neće biti nikakve saradnje sa SNS-om.

„Nekoliko zadnjih nedelja i meseci se vodi brutalna kampanja protiv naše grupe građana i Đorđa Stankovića (nosioca liste „Biramo Niš“, prim. aut.), pa smo bili i agenti CIA i iluminati, i prećeno je porodicama. Crtana nam je meta na čelu, a sad nam pominju neku saradnju. I ovoga puta izjavljujem da neće biti nikakve saradnje sa SNS-om. Nama je jedini interes Niš i on nije na prodaju“, rekao je dr Milić.

On je uputio „dobronamerni kritiku“ predstavnicima vlasti- nemojte da se igrate s voljom građana Niša.

„Sloboda je došla“, kazao je on.

Nosilac liste „Biramo Niš“ Stanković je dodao da će „Niš dobiti novu vlast, a SNS će ići u opoziciju“.

„Protiv nas je vođena prljava kampanja, bilo je korupcije, krađe, zloupotre institucija- a mi smo na pragu pobede. I moramo sada pred građanima da opravdamo to poverenje“, rekao je Stanković.

Vladimir Stamenković, funkcioner Kreni- Promeni, takođe je ocenio da je „Niš posle 12 godina slobodan grad“.

„Ovo smo dugo čekali. Već sutra ćemo sesti i početi da se dogovaramo kako da se Niš vrati tamo gde je bio“, rekao je on.

Gradska izborna komisija još nije saopštila izlaznost u 20 časova, kao ni preliminarne rezultate.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i osnivač SNS, večeras je proglasio pobedu koalicije okupljene oko ove stranke u Nišu, navodeći da će ona najverovatnije imati od dva do četiri odbornika više od opozicije.

Skupština grada Niša ima 61 odbornika.

U ovom gradu se danas glasalo za gradske i odbornike pet gradskih opština- Medijane, Palilule, Panteleja, Crvenog Krsta i Niške Banje.

Sva dešavanja u izbornoj noći pratite na Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari