Saznajemo: Dobrica Veselinović sutra podnosi ostavku na mesto odbornika u beogradskoj Skupštini? 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Dobrica Veselinović, kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije „Biramo Beograd“, na za sutra zakazanoj konsitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda mogao bi da podnese ostavku na mesto odbornika, nezvanično saznaje Danas u opozicionim krugovima.

Razlog za podnošenje ostavke je želja ZLF-a da njihovi predstavnici ne dupliraju funkcije u republičkom i gradskom parlamentu, što je bio slučaj i nakon izbora 2022. godine, kada je poslanik ove stranke Radomir Lazović podneo ostavku na odborničko mesto. Kako je sada i Veselinović poslanik učiniće istu stvar, kako bi se posvetio pre svega radu u republičkom parlamentu.

Veselinović je na izborima 2. juna bio jedan od nosilaca liste „Biramo Beograd“ i kandidat za prvog čoveka grada, a podnošenje ostavke na mesto odbornika očekivano je nakon njegove izjave u izbornoj večeri – da prihvata odgovornost za izborni rezultat kojim nije zadovoljan.

Koalicija „Biramo Beograd“, osvojila je 12,18 odsto, odnosno 14 mandata, što je daleko ispod rezultata koalicije „Srbija protiv nasilja“, čiji je i ZLF bio deo. Ova koalicija osvojila je na decembarskim izborima 43 mandata.

Privremeni organ grada Beograda zakazao konstitutivnu sednicu Skupštine Grada za sutra (petak) u deset časova.

Na dnevnom redu sednice biće potvrđivanje mandata odbornika, izbor predsednika i zamenika predsednika Skupštine grada, kao i sekretara i zamenika sekretara.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari