Očekivali 10, osvojili 25 odsto: Dr Dragan Milić o rezultatima izbora u Nišu 1Dragan Milić: Foto: Printscreen/YouTube/MRCN produkcija

Jutro posle lokalnih izbora u Srbiji i pobede opozicije u Nišu, doktor Dragan Milić kaže da uopšte nije sumnjao u to da će Nišlije reći „dosta je“. On je još jednom naglasio da saradnja sa Srpskom naprednom strankom ne dolazi u obzir i da neće biti prodaje mandata.

Prema podacima koje je u ponedeljak ujutro objavio Cesid na osnovu 100 odsto obrađenih glasova, SNS je u Nišu osvojila 44,6 odsto, Grupa građana „Dr. Dragan Milić“ ima 23,8 odsto, „Biramo Niš – Đorđe Stanković“ 15,8, „Ujedinjeni NADA za Niš“4,5 i „Dr Savo Manojlović – I ja sam Niš“ 3,9 odsto.

„Osećaj je da je došla sloboda, da su građani Niša ustali protiv bahatosti, urušavanja našeg grada i jednostavno onako složno su rekli da to tako više ne može i onda je to jedan osećaj zadovoljstva. Uopšte nisam sumnjao da će građani Niša reći ‘dosta je’ i zaista sam ponosan na sve Nišlije. Koristim priliku da im se zahvalim na poverenju i da kažem da ih mi zaista nikada nećemo prodati i da ćemo uvek zastupati isključivo interese grada Niša i opšti interes će nam uvek biti na prvom mestu“, rekao je Milić i dodao da je i on pomalo iznenađen jer njegova grupa građana postoji samo dva meseca.

Kaže da su za kampanju potrošili svega oko 400.000 dinara, te da je ona mahom bila fokusirana na društvene mreže i ljude koji ih znaju.

„Naše očekivanje je bilo da mi dođemo možda do 10 odsto, što bi bio dobar rezultat, negde smo se potajno nadali da se približimo 15 odsto i na kraju smo dobili 25 odsto. Zaista je to epski rezultat i zaista svima hvala na toj neverovatnoj podršci“, kaže Milić.

Tvrdi i da neće biti nikakve trgovine mandatima.

„Ne postoji ništa gore od toga da se trguje glasovima ljudi koji su glasali za nas. Mi smo što se tiče opštine Medijana odneli brutalnu pobedu. Opština Medijana je druga po veličini u Srbiji i tamo smo osvojili 29 odsto kao grupa građana, dakle još više nego na nivou grada. Opština Medijana je dobila novu vlast i mi ćemo upravo pokušati tu da pokažemo da čovek može biti mnogo odgovorniji“, rekao je Milić.

Kad je reč o Beogradu i rezultatu koji je opozicija osvojila, Milić kaže da to nije smak sveta.

„Znate, nije kraj sveta. Sve emisije koje gledam od jutros, iako se mi ovde veselimo i srećni smo, nekako kao da svi treba da izvršimo harakiri. Zato što u Beogradu nije došlo do promene vlasti. Pa znate šta, nije Beograd centar sveta, da svi sada treba da pocrkamo od muke zato što su izgubili u Beogradu. I to je ono što mislim da je osnovna i glavna greška, što se sve skoncentrisalo u Beograd i što se zaboravio ostatak Srbije. Dokaz da je to narod prepoznao mislim da jeste ova naša grupa. Kako god da mi tumačili razulate Niš od danas nije isti grad ,niti će ikada biti“, kaže Milić.

Povodom ponude za saradnju koja je stigla od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Milić je još jednom naglasio da nema nikakve šanse za saradnju sa SNS.

„Pričali su da smo agenti CIA i nepatriote, a siguran sam da SNS kao patriotska snaga na želi da sarađuje sa CIA. Ne možete preći most tek tako posle svih stvari koje su se desile. Ni na koji način mi sa ovom prethodnom vlašću nećemo da sarađujemo. Mi ćemo gledati da Niš bude normalno mesto da Nišlije i Nišlijke dobiju bogatiji, bolji, pristojniji i pre svega pravedniji grad. To je naša misija i mi im obećavamo da nećemo mrdnuti jedan milimetar od onoga što smo pričali u predizbornoj kampanji“, zaključio je Milić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari