Dragan Milić: Mislio sam da će nova grupacija SNS-a biti manje bahata od prethodne, ali sam se prevario 1foto: Dimitrije Nikolić/ATAImages

Doktor Dragan Milić, koji je predvodio istoimenu listu grupe građana na izborima u Nišu, istakao je da je Srpska napredna stranka (SNS) u tom gradu doživela „epsko potonuće“, zbog čega je presrećan, i da će se niške opozicione liste nepokolebljivo boriti do poslednjeg daha da se izborna volja građana sačuva.“Nema govora o pobedi SNS-a.

Oni jesu doveli trubače u stranku, ali im je atmosfera bila kao na parastosu, jer niko ne može da se veseli kada zna da je izgubio“, rekao je Milić u intervju za nedeljnik NIN.

On je naveo da je konglomerat stranaka oko SNS, sve sa glasovima Ruske stranke, na ovim izborima dobio 3.332 glasa manje od opozicionih stranaka koje su prešle cenzus. Ako bismo želeli da računamo i glasove sa opozicionih lista koje nisu prešle cenzus, razlika se penje na pet, šest hiljada glasova“, istakao je Milić.

Dodao je da je to značajna razlika koja potvrđuje da većina Nišlija ne podržava aktuelnu vlast.

„Ja sam mislio da će ova nova grupacija SNS-a biti manje bahata od prethodne, ali sam se prevario. Njihov postupak je još jedan dokaz da tu nema nikakvog diskontinuiteta i da nastavljaju sa istom bahatom pričom i istim skandalima, dodatno izazivajući revolt kod običnih Nišlija“, naveo je Milić.

Govoreći o Ruskoj stranci, on je rekao da je izašla iz nečije kuhinje s ciljem da se poremeti normalni izborni proces i predstavlja pokušaj pravljenja karikature od izbora u Srbiji.

Prema njegovim rečima, kada se pojavila imala je zadatak da onemogući opozicionim strankama da imaju iste redne brojeve na gradskim i opštinskim izborima.

„Manipulacije su jasno vidljive. Ključno je da je svega desetak glasova dovelo do toga da Ruska stranka pređe cenzus, a svaki glas će biti proveren. Ogroman je broj glasača, glasalo se na 197 biračkih mesta i ne želimo da izlazimo u javnost sa nedovoljno preciznim podacima i da u brzini napravimo grešku. Tako se gubi poverenje javnosti“, ukazao je Milić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari