DS Savski venac pozvao je opozicione izborne liste na zajednički nastup i smenu SNS u toj opštini 1Foto: FoNet/Ana Paunković

Demokratska stranka (DS) Savski venac pozvala je danas na zajednički nastup opozicione izborne liste da smene vlast Srpska napredne stranke (SNS) u ovoj beogradskoj gradskoj opštini.

„Nosilac liste ‘Biramo Savski venac’ Snežana Rakić i kandidat za predsednika opštine Dušan Dinčić, pozivaju sve opozicione izborne liste koje su prešle cenzus, a koje imaju većinu odbornika, da zajedno nastupe i smene nelegitimnu vlast SNS na Savskom vencu“, prenela je DS.

Kako su u saopštenju naglasili, „građani su u nedelju jasno pokazali da SNS i njegovi sateliti, uz sve manipulacije, nemaju većinu i pitanje je poltičke odgovornosti prema biračima da se njihova volja realizuje u lokalnom parlamentu“.

Skupština opštine Savski venac ima 37 odbornika. Na izborima je lista oko SNS osvojila 18 mandata, „Biramo Beograd“ 16, grupa građana „Za zeleni Savski venac – Dejan Žujović“ dva, naveo je portal N1.

Manjinska lista „Dosta politike – Savski venac je naš“, osvojila je jedan mandat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari