Grbović (PSG): Građani pokazali da žele promene, u Srbiji sazrela ozbiljna opozicija 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović ocenio je da je opozicija danas daleko jača i spremnija nego što je bila pre dve godine, a rezultati u Nišu, centralnim opštinama u Beogradu i Čačku govore da su promene moguće i bliže nego što mnogi veruju.

Gostujući na Nova S on je dodao da rezultat u Beogradu nije zadovoljavajući za PSG, ali da imaju dobar temelj za dalji rad.“Uspeli smo na 10 mesta da razbijemo čvorišta za izborne manipulacije, ali je veće pitanje koliko njih nismo uspeli da razbijemo.

Siguran sam da će do promene doći kada uspemo da prekinemo barem 80 odsto takvih čvorišta i kada budemo spremni da to uradimo u prigradskim mestima, u kojima opozicija nema snagu kao u centru gradova“, rekao je Grbović i dodao da potpuno jedinstvo ne mora uvek da da dobar rezultat, što se vidi po primeru Novog Sada.

Sa druge strane, Grbović smatra – da je bilo jedinstva u Beogradu, vlast sada ne bi bila u situaciji da šteluje mandate u Nišu ili na Novom Beogradu i da bi danas govorili o mnogo više pobeda u Srbiji.

„Nijedan građanin juče nije gajio iluziju da će izbori biti fer i korektni, ali činjenica je da su beogradske nesuglasice nepravedno ostavile uticaj na izbore u drugim lokalnim samoupravama. Izlaznost nigde nija bila sjajna i činjenica je da je nedostatak jedinstva opozicije uticao na to da se nanese šteta izbornom rezultatu i u gradovima poput Niša, Čačka, Valjeva, i drugih“, rekao je Grbović.

Dodao je da opozicija ima ozbiljan kapital iz prethodna dva izborna ciklusa, te da veruje da je sazrela i infrastrukturno i na svaki drugi način.

„Nakon jučerašnjeg dana imamo još više dokaza i pokazatelja neregularnosti i opstrukcija i nastavićemo da se borimo za izbornu volju svakog građanina“, dodao je Grbović i zaključio da je veliki uspeh različitih grupa građana po lokalu „ozbiljan pokazatelj da su ljudi spremni za promene i za promenu načina na koji se politika vodi u Srbiji, odnosno da žele suštinsku decentralizaciju“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari