Koalicija Ujedinjeni - Nada za Niš obećala preporod grada već u prvih šest meseci posle pada SNS-a 1Miodrag Stanković: Foto Ujedinjeni- nada za Niš

Predstavnici koalicije „Ujedinjeni – Nada za Niš“ poručili su građanima da će opozicija pobediti na predstojećim lokalnim izborima u Nišu, a kandidat za gradonačelnika te koalicije Miodrag Stanković rekao je da će nakon pobede opozicije grad Niš doživeti preporod već u prvih šest meseci.

„Deca imati besplatne udžbenike i vrtiće kao što ih imaju u Beogradu, ukinućemo video nadzor ‘Oko sokolovo’ i drugu zonu za parkiranje, sprečićemo dalju pljačku građana od strane izvršitelja i javno komunalnih preduzeća“, istakao je Stanković na ;završnoj predizbornoj konvenciji održanoj sinoć na keju pored Nišave.

On je kazao da će, nakon pobede opozcije, ;radnici nekadašnjih industrijskih giganata konačno dobiti svoje zaostale zarade, korisnici narodne kuhinje kvalitetnije i učestalije obroke, a radnici stranih kompanija normalne uslove za rad.

„U prvih šest meseci od pobede na izborima ispitaćemo poreklo imovine svih javnih funkcionera i svi koji su oštetili budžet grada biće izvedeni pred lice pravde. Obećavamo i da ćemo sprečiti dalju nekontrolisanu kupovina nekretnina i zemljišta od strane Albanaca preko posrednika“, naglasio je Stanković.

Narodna poslanica i potpredsednica Izvršnog odbora Nove Demokratske stranke Srbije Slađana Miletić kazala je da ;koalicija „Ujedinjeni – Nada za Niš“ u svojim redovima ima prosvetare, lekare, pravnike, ali i studente, i dodala da će mladi ljudi biti u fokusu buduće izvršne vlasti.

„Mladi danas ne vide perspektivu u našem ; gradu i zato nam odlaze. Kao narodna poslanica zajedno sa budućim gradonačelnikom Miodragom Stankovićem boriću se ne samo za grad Niš, već za čitav region“, istakla je Miletić.

Ona je istakla da je decentralizacije Srbije nužnost.

„Gradske opštine dobiće veće ingerencije, ali će u funkciji biti i mesne zajednice. Građani će određivati prioritete i kako se troše pare iz budžeta grada, a ne vladari iz Beograda“, istakla je Miletić.

Ona je poručila građanima da, ukoliko žele da se Niš pita, na glasačkim listićima zaokruže broj broj tri, „Ujedinjeni-Nada za Niš“.

Predsednik Gradskog odbora Socijaldemokratske stranke Dragoslav Ćirković rekao je na konvenciji da je za vreme vladavine Srpske napredne stranke grad Niš postao grad bede i siromaštva.

„Javna komunalna preduzeća su punih 12 godina u statusu vršioca dužnosti, svaka odluka koju direktori preduzeća donese je pod znakom pitanja. SNS drži direktore u strahu i pod kontrolom da bi izvršavali naredbe koje stižu iz Beograda. Promenićemo to ukoliko 2. juna zaokružite broj tri ‘Ujedinjeni- Nada za Niš'“, rekao je Ćirković.

On je kazao i da će nakon pobede na izborima, otvoriti ;konkurse prilikom zapošljavanja, iskoreniti partijsko zapošljavanje i uložiti novac u razvoj domaće privrede i poljoprivrede.

U sastavu koalicije „Ujedinjeni – Nada za Niš“ su ;Nova Demokratska stranka Srbije, grupa građana „Niš, moj grad“, Narodna stranka, Socijaldemokratska stranka, Dosta je bilo, Demokratska unija Roma i 12 udruženja i pokreta građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari