Nestorovićev pokret reagovao na poziv Manojlovića da se vrate mandati i uđe u građansku neposlušnost 1foto (BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD)

Borislav Antonijević, kandidat za gradonačelnika pokreta „Mi snaga naroda“ rekao je za Danas da bi najpre trebalo iscrpeti sve pravne mogućnosti i žalbene postupke pa tek onda govoriti o vraćanju mandata i građanskoj neposlušnosti koje predlaže Savo Manojlović iz pokreta „Kreni promeni“.

Antonijević je najpre istakao da je pre ovih beogradskih izbora predsednik pokreta „Mi snaga naroda“, dr Branimir Nestorović jasno rekao da pokret neće na njima učestvovati ako se iz izbornog procesa povuku „Kreni-promeni“ i „Biramo Beograd„, zbog čega ih je, kako tvrdi naš sagovornik „vlast oklevetala da su sa njima u koaliciji“.

„Doktor je to rekao zbog očiglednih neregularnosti u izbornom procesu, koji je inače dogovoren bez nas, pod pokroviteljstvom zapadnog faktora, s kojim vlast vrlo dobro sarađuje“, kaže Antonijević.

S obzirom da su Kreni-promeni i Biramo Beograd ipak izašli na te izbore, Antonijević smatra da bi najpre trebalo da iscrpe sve sve institucionalne i pravne mogućnosti i žalbene postupke.

„Tako će postupiti i grupa građana „Mi snaga naroda“, ističe Antonijević i dodaje da taj pokret i dalje čeka ishod tužbi zbog obaranja njihove liste u Novom Sadu.

O predolgu Sava Manojlovića da se mandati vrate i na republičkom nivou Antonijević kaže da „sve ovo nema veze sa republičkim nivoom već samo sa upravo završenim izborima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari