Ko je kome prišao: Sukob mladenovačkih naprednjaka i lokalne inicijative "Dogovor za Mladenovac" 1foto: Printscreen

Mladenovački SNS saopštenjem se požalio na to što ga je aktivista Grupe građana „Dogovor za Mladenovac“ Stevan Vlajić snimao telefonom predsednika opštine Vladana Glišića uprkos zakonom izrečenom merom zabrane prilaska, sastajanja i komuniciranja. Vlajić kaže da je Glišić taj koji je prišao njemu i aktivistima ove grupe građana tokom snimanja predizbornog spota.

Predsednika opštine Mladenovac, Vladana Glišića, juče oko 15:00 sati, mobilnim telefonom je snimao aktivista Grupe građana „Dogovor za Mladenovac“ Stevan Vlajić i tako prekršio zakonom izrečenu meru zabrane prilaska, sastajanja i komuniciranja sa predsednikom Glišićem, saopštio je lokalni SNS odbor. Ipak, video snimak „Dogovora za Mladenovac“ pokazuje drugačiju sliku.

 

Iz SNS-a tvrde da Vlajić, kome je zabranjen prilazak Glišiću, ga je snimao mobilnim telefonom sa razdaljine od pola metra i pretio kažiprstom.

„Glišić je događaj prijavio policiji s obzirom na to da je Vlajić ove godine rešenjem Osnovnog suda u Mladenovcu proglašen krivim zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti. Vlajić je pravosnažno osuđen na uslovnu kaznu zatvora od sedam meseci zbog divljačkih pretnji upućenih predsedniku opštine Mladenovac“, navode.

Opštinski odbor SNS Mladenovac najoštrije osuđuje ovakvo siledžijsko ponašanje bahatih pojedinaca.

Aktivista „Dogovor za Mladenovac“, grupe građana koja nastupa na lokalnim izborima u ovoj opštini, kaže za Danas da je Glišić taj koji je prišao njemu i aktivisti kojeg je Vlajić snimao. Uz to prilaže i video-snimak događaja.

Kaže da sve se desilo na 40-50 metara od prostorija SNS u Mladenovcu.

„Čim se završio snimak, što se vidi na nadzornim kamerama, ja sam otišao ka izlazu tog prolaza i otišao do policijske stanice da kažem da nas maltretiraju. Imamo četiri svedoka“, navodi.

Od policije će tražiti da skine snimke sa nadzorne kamere.

Na snimku koji je Vlajić dostavio našoj redakciji vidi se aktivista ove GG kojeg Vlajić snima i predsednik opštine Mladenovac koji dolazi do njih i dobacuje.

Ko je kome prišao: Sukob mladenovačkih naprednjaka i lokalne inicijative "Dogovor za Mladenovac" 2
Stevan Vlajić; Foto: Lična arhiva

On ukazuje i na incident od pre dve godine zbog kojeg mu je zabranjen prilazak.

Pre dve godine desio se “incident” koji je bio uvod u sve što se dalje dešavalo. Tada sam kao koordinator naše lokalne inicijative “Zeleni presek” sa svojim aktivistima prikupljao potpise za zabranu istraživanja i rada kompanije “Rio Tinto”, a koju je tada pokrenula inicijativa “Kreni-Promeni”. Nakon što su mladenovački omladinci SNS-a polomili rol-ap u centru grada sa informacijama vezanim za peticiju, zaputio sam se ka opštini, gde sam imao nešto žustriju, ali ipak nenasilnu raspravu sa članovima obezbeđenja, koje ni na koji način nisam uvredio – na kraju je sve splaslo, pozdravio ih i zaputio se kući. Ipak, iste večeri sam priveden i određen mi je pritvor – zbog ugrožavanja bezbednosti i sigurnosti predsednika opštine koji nije ni prisustvovao datom događaju?!

Nakon skoro dve godine montiranog političkog procesa, bez ikakvih dokaza, osim nekih besmislenih i lažnih izjava, osuđen sam prvostepeno na 7 meseci zatvora, uslovno tri godine, a dobio i godinu dana zabrane prilaska, sastajanja i komuniciranja sa “oštećenim” (što mi nije teško palo, jer mi je muka kada ga ugledam bilo gde). Nakon toga, počinje kukavičko maltretiranje – ovaj čovek mi je dvocifreni broj puta prilazio i provocirao u nameri da ovo prekršim i da zbog takvog “dela” završim u zatvoru. Tako je bilo i juče“, prepričava Vlajić.

Pozvan je, navodi da da sutra u 12:00 da izjavu u policiji, a izjavu i video, poručuje, prilaže kao svoju zaštitu ukoliko ga zatvore, ali i da ljudi vide stanje onih koji čine lokalnu vlast tolike godine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari