Naprednjaci i radikali po prvi put zajedno u koaliciji u Novom Sadu za lokalne izbore: Na listi još socijalisti, proleteri i zavetnici 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

U prostorijama Gradskog odbora Srpske napredne stranke potpisan je koalicioni sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Novom Sadu, a listu će predvoditi ova partija.

Ispred gradskog odbora SNS koalicioni sporazum potpisali su gradonačelnik Novog Sada i član predsedništva SNS-a Milan Đuric, a koaliciju čine: Socijalistička partija Srbije, Socijaldemokratska partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera, Zdrava Srbija, Srpska radikalna stranka, Pokret socijalista i Zavetnici.

Većina partija su dugogodišnji koalicioni partneri SNS u Novom Sadu.

Ovaj put nema Pokreta obnove kraljevine Srbije koji je izbačen iz gradske vlasti prošle godine i od tada su u opoziciji.

Na listi koju predvodi SNS prvi put su radikali koji su u novosadskom parlamentu zajedno sa svojim predsednikom gradskog odbora Đurađom Jakšićem bili žestoki protivnik naprednjaka svih ovih godina.

Ipak, Vojislav Šešelj je pre izvesnog vremena u gostovanju na Hepi televiziji rekao da postoji saglasnost naprednjaka i radikala o zajedničkom izlasku na izbore.

Jakšić je tada medijima rekao da će biti „tako kako kaže predsednik stranke“.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari