Opozicija u Nišu: Sve gradske javne institucije, preduzeća i ustanove stavljene u službu SNS 1

Predstavnici opozicije u Nišu upozorili su da su danas „sve gradske javne institucije, preduzeća i ustanove stavljene u službu Srpske napredne stranke“ i da će oni zbog takvog kršenja zakona podneti krivične prijave.

„Zloupotrebljeni su spiskovi roditelja koje ima javna predškolska ustanova Pčelica, spiskovi pacijenata koje ima Dom zdravlja, spiskovi korisnika koje imaju Gradska toplana, vodovod Naissus… Takve zloupotrebe podležu sankcijama i mi ćemo insistirati na procesuiranju“, rekao je Đorđe Stanković, nosilac liste „Biramo Niš“.

Na vanrednoj konferenciji za novinare Stanković je potvrdio nezvanične informacije da su „Pčelica“ i Dom zdravlja pretvoreni u kol centre SNS.

„Kad smo došli ispred (upravne zgrade) Pčelice, direktorka Svetlana Mitić i ljudi koji su se tamo nalazili sakrili su se ispod stola“, rekao je Stanković.

Predstavnici opozicije su, međutim, naglasili da će se tim nepravilnostima baviti tužilaštva u sudovi, ali da je daleko važnije da građani danas do 20 časova u što većem broju izađu na glasanje, pošto „izlaznost nije baš velika“.

„Ako izlaznost pređe 50 odsto, imamo šanse da promenimo vlast i da Niš krene napred. Mi smo samo na pola koraka do toga, pa pozivamo građane da iskoriste tu šansu i što masovnije izađu do 20 časova i iskoriste tu šansu“, rekao je dr Dragan Milić, nosilac liste istoimene Grupe građana.

Na konferenciji su učestvovali i predstavnici izbornih listi „Ujedinjeni- Nada za Niš“ i „Dr Savo Manojlović- I ja sam Niš- Kreni- Promeni“, koji su takođe pozvali građane da u što većem broju izađu na birališta.

Prema podacima GIK, u Nišu je do 18 časova izašlo 41,57 odsto upisanih birača.

Dešavanja na izborima iz minuta u minut pratitre u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari