Dragan MilićDragan Milić: foto Dimitrije Nikolić/ATAImages

Lista „Biramo Niš“ predala je zahtev za uvid u celokupni izborni materijal zbog toga što je noćas, kada je Gradska izborna komisija završila brojanje glasova, bio jedan rezultat, da bi se jutros javio problem sa devet biračkih mesta, što je dovelo do drugog rezultata lokalnih izbora u Nišu, prenose Južne vesti.

Kada je Gradska izborna komisija u Nišu sinoć, odnosno rano jutros, završila sednicu, opozicija je u zbiru imala 31 mandat, dovoljno za većinu, naveli su predstavnici opozicije.

Jutros se, međutim, nešto promenilo, kaže Ana Eraković iz koalicije „Biramo Niš“.

Noćas je bio jedan rezultat, a jutros je zakazana hitna sednica izborne komisije, jer navodno devet biračkih mesta nije ušlo u sistem ili ih je sistem izbacio zbog nekih nepravilnosti. Zato sumnjamo da je neka krađa u pitanju i da je prekrojena volja građana, rekla je Eraković.

Zato su, kaže, predali zahtev za uvid u celoukupan izborni materijal.

Očekujemo da nas u toku večeri ili sutra ujutru pozovu da to uradimo. Da pogledamo biračke spiskove, glasačke listiće i zapisnike, objašnjava Eraković.

Navodi da će sigurno podneti i dosta prigovora, jer se njihovi zapisnici ne poklapaju sa onima koji su objavljeni na sajtu RIK.

Da je došlo do promene od pet ujutru do podneva danas potvrđuje i Danijel Dašić, član Gradske izborne komisije ispred „Kreni-promeni“.

Kaže da je jutros u pet sati komisija završila sednicu sa 100 odsto obrađenih podataka i da je tada lista oko SNS imala 29 mandata.

Trebalo je da dođemo danas u 18 sati i radimo po nekim prigovorima, ali odjednom nas zovu na hitnu sednicu, objašnjava Dašić.

Ispred sedišta niškog GIK, koje je u Oficirskom domu, od popodneva se okupljaju predstavnici opozicije i nezadovoljni građani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari