Oglasila se prva stranka koja podržava predlog Save Manojlovića 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Stranka Zajedno saopštila je danas da ne priznaje rezultate junskih izbora zato što „izbori moraju biti slobodni ili ih ne sme biti“ i pozvala opozicione stranke da izađu iz republičkog parlamenta i svih lokalnih skupština i da se uključe u „sveopšti građanski otpor“.

U saopštenju piše da ta partija nije priznala ni rezultate decembarskih izbora.

„Odrekli smo se mandata u Narodnoj skupštini zarad jedinstva opozicije i osnaživanja borbe protiv mafije, nismo ušli u skupštinske klupe na lokalu nakon decembarske krađe. Jedina smo stranka koja je odbila da učestvuje na izborima 2. juna u bilo kojoj opštini u Srbiji“, tvrde iz stranke Zejedno.

Ocenili su da je krajnji trenutak da pogrešna politika bude ispravljena i da je sveopšti građanski otpor jedini način da se ljudi uključe u zajednički bunt i da se obavi kolektivna mobilizacija u borbi za slobodu.

Podsetimo, Savo Manojlović, lider pokreta „Kreni-promeni“ pozvao je danas opoziciju da vrati mandate i izađe iz Skupštine grada Beograda, Niša, Opštine Novi Beograd, kao i iz republičkog parlamenta zbog izbornih mahinacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari